Nå ligger alt tilrette for å bygge motorvei gjennom Biri

KLARSIGNAL: Innen 2025 skal nye E6 mellom Moelv og Øyer være ferdig, inkludert ny Mjøsbru. (Arkivbilde)

KLARSIGNAL: Innen 2025 skal nye E6 mellom Moelv og Øyer være ferdig, inkludert ny Mjøsbru. (Arkivbilde) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har vedtatt utbygging av E6 mellom fra Moelv, via Biri og oppover til Øyer.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Nye Veier opplyser i en pressemelding at finansieringen av utbyggingen ble godkjent i statsråd fredag.

– Den nye motorveien betyr bedre trafikksikkerhet, forutsigbar framkommelighet, redusert reisetid og styrking av Mjøsregionen som ett felles bo– og arbeidsmarked, opplyser Nye Veier.

Stortingsproposisjonen som ble godkjent i Statsråd fredag er en viktig milepæl for prosjektet. 

– Nå ligger alt til rette for tidenes utvikling av Innlandet med en god og sikker vei, som knytter sammen innlandet til ett felles bo- og arbeidsmarked, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet. 

Strekningen er 44 kilometer og skal bygges som firefelts motorvei med 110 km/t.

– Det aller viktigste er at alle som ferdes på E6 langs Mjøsa, nå får trafikksikker vei. Strekningen fra Moelv til Øyer er svært ulykkesbelastet, og de siste årene har trafikken økt betydelig. Det passerer per i dag 13.000 – 18.000 kjøretøy på strekningen, alt ettersom hvor man måler, sier Moshagen.

Det foreligger kommunedelplaner for Moelv – Biri, Biri – Vingrom og Vingrom – Ensby.

– Statens Vegvesen har lagt et godt grunnlag for utbyggingsprosjektet gjennom alt som er gjort i kommunedelplanene. Nå skal strekningene reguleres og delprosjektene optimaliseres videre, før vi starter på de første byggearbeidene i 2021, sier Moshagen. 

Nye Veier har allerede lyst ut konkurransen for planlegging og byggingen av E6 Roterud – Storhove. Strekningene E6 Moelv – Roterud, inkludert ny bru over Mjøsa, og E6 Storhove - Øyer, skal ut i markedet senere i år.

Målet til Nye Veier er at vegen skal være ferdig utbygd innen 2025.

Artikkeltags