Det er Ole Martin Johannessen som er daglig leder for nykommeren og med seg på eiersiden har han Bobby Vold, Clas Kjernli og Arnthor Hupfeldt. De tre førstnevnte trenger neppe noen presentasjon, men Hupfeldt er nok for mange et ubeskrevet blad i byen. Han har imidlertid årelang erfaring fra matbransjen og har jobbet på kjøkken siden han var 13 år både på Island og i Danmark.

I det senere har han jobbet som kokk på Hjørnet Gastrobar i Brumunddal der Johannessen også er på eiersiden. Det var der de møttes og sammen klekket ut ideen om å servere indiskinspirert street food.

Suksess på Island

Arnthor jobbet på Island under finanskrisa og valgte da å prøve et konsept med billig, sunn og eksotisk mat. Det ble en kjempesuksess på sagaøya og han drev til sammen åtte spisesteder på Island.

– Det var veldig populært der, så jeg tenkte «hvorfor ikke prøvde det her også?,» forteller han. Dermed var det bare å vente til anledningen bød seg og da det viste seg å bli omrokeringer på Matkvartalet åpnet det seg en mulighet. Lokal ønsket som kjent ikke lenger å satse på restaurantdrift og den meksikanske street food-restauranten Gordita, hvor Kjernli er kjøkkensjef, tar over lokalene. Dermed blir Gorditas nåværende lokaler ledig og det er her Safran Indian Fusion skal holde hus.

– Vi har stor tro på Matkvartalet. Vi ser at det er jevn trafikk her og det vil trolig ta seg opp enda mer når koronaen slipper helt taket, sier Johannesen som ikke har satt en fast åpningsdato, men antyder at det blir i månedsskiftet.

Sunt og kjapt

Menyen domineres av kylling, steinbitt og lam i tillegg til vegetarretter.

«Sunn mat laget med stolthet» står det på hjemmesiden deres og dette er noe de tar på alvor.

– Vi bruker ikke hvetemel, sukker eller olje i matlagingen vår, forteller de.

Indisk mat er allerede veletablert på Hamar, men de ser ikke på seg sjøl som noen konkurrent til Royal i Strandgata.

– Dette blir noe litt annet enn det som er i byen fra før. Her blir det mat med innslag både fra det marokkanske og det persiske kjøkkenet, forteller de.