Nå skulle seriespillet startet: Slik vil fotballsesongen fortone seg

Må vente: Christer Krokengen og RIF må som andre lag vente på å komme igang med fotballsesongen. Her fra i fjor da RIF møtte Ottestad.

Må vente: Christer Krokengen og RIF må som andre lag vente på å komme igang med fotballsesongen. Her fra i fjor da RIF møtte Ottestad. Foto:

Denne uka skulle lag som Furnes, Ringsaker og Moelven spilt sine første seriekamper for sesongen, og Brumunddal skulle vært godt i gang. Nå har kretsen jobbet fram to ulike scenarioer for å få en tellende fotballsesong.

DEL

(GD):– Vi venter spent på hva regjeringen sier ved neste vurdering. De sier ingen store arrangementer før 15. juni, men hva er store arrangementer, er barnefotball et stort arrangement. Samtidig er det utfordringen til å holde avstand. Derfor har vi jobbet frem to ulike scenarioer som gjør oss klare til å sette i gang fotballen så fort regjeringen, Folkehelseinstituttet, Idrettsforbundet og Fotballforbundet gir klarsignal, sier serieansvarlig i Indre Østland Fotballkrets, Lars Jørgen Sandvik.

Sandvik forteller at det blir umulig å gjennomføre en tradisjonell serie i seniorfotballen med hjemme og bortekamper mot alle lag, om de ikke får klarsignal i slutten av mai. Kommer klarsignalet senere vil det bli gjennomført en enkel serie, at alle lag kun møtes en gang, og at noen lag vil få flere hjemmekamper enn andre.

– Heller mot halv serie

Rogaland fotballkrets meldte tidligere denne uken at de vil gjennomføre enkel serie i seniorfotballen. Så bastante er de ikke i Indre Østland fotballkrets.

– Det heller nok mot en halv serie, men fortsatt avventer vi en avgjørelse fra regjeringen som er varslet rundt 1. mai. Får vi begynt i slutten av mai, skal vi greie å gjennomføre eksempelvis en 4.-divisjon med dobbelt serie. Da vil fem runder i april og mai bli utsatt, da har vi ett scenario der vi utvider sesongen. Får vi ikke begynt i slutten av mai, vil det samme skje hos oss som i Rogaland, sier Sandvik.

Selv med en eventuell enkel serie vil opp- og nedrykk, samt eventuelle kvalifiseringskamper, gjennomføres.

– I breddereglementet står det at i én serie med åtte eller flere lag så kan lag rykke ned og opp om alle lag møter hverandre én eller to ganger, opplyser Sandvik.

Barne- og ungdomsfotballen

I ungdomsfotballen er det bestemt at resultatene i de kampene som blir spilt i vårsesongen, vil danne grunnlaget for avdelingene i høstsesongen.

– Hvis vi ikke får spilt noen kamper i vårsesongen, så bruker vi de avdelingene vi har i vårsesongen i høstsesongen, med de endringer trekking av lag og påmelding av nye lag medfører, sier Sandvik.

Når det gjelder barnefotballen så vil den settes i gang så fort det gis klarsignal.

– I barne- og ungdomsfotballen satser vi på én kamp i uka, slik at lagene får trene og vært med på turneringer. Når barnefotballen kan begynne, blir terminlista gjeldende og lagene spiller kampene som oppsatt. Kampene som skulle vært spilt tidligere på sesongen, faller bare ut, sier Sandvik.

Endelig tilbake på treningsfeltet: Dala-treneren forteller at han ble koronasmittet

Artikkeltags