Gå til sidens hovedinnhold

Nå tilbyr Ringsaker en oppfriskningsdose

Denne uka startet arbeidet med å tilby oppfriskningsdose av koronavaksinen i Ringsaker.

Det skriver Ringsaker kommune i en pressemelding.

Det er beboere på sykehjem i Ringsaker som nå tilbys oppfriskningsdose. I tida framover vil alle innbyggere over 65 år motta brev fra kommunen om «boosterdosen».

– Apparatet er i gang, og alle innenfor denne aldersgruppa vil få tilbud om vaksine, sier kommunalsjef Sverre Rudjord.

Bestille selv

Innbyggere over 80 år har fått brev med informasjon om når og hvor de er satt opp til vaksinering. I aldersgruppen fra 79 år og ned til 65 år legges det opp til at innbyggerne selv bestiller seg time til vaksinering.

– Vi har nok en gang fått til et godt samarbeid med Herredshuset Legesenter og Brumunddal Legesenter, og de tar seg av all vaksineringen. Timebestillingen foregår på samme måte som da vi vaksinerte hele befolkningen i sommer, så det skal gå greit, mener Rudjord

Viktige tidsintervall

I utgangspunktet er det satt av tre dager til vaksinering ved de to vaksinasjonsstedene; 25. november, 2. desember og 9. desember.

Det er imidlertid et par tidsintervall folk må være klar over. Det må ha gått minst seks måneder fra dose 2 ble satt og til man kan få oppfriskningsdosen. For noen vil det være for tidlig å få satt en ny dose nå, og de vil få muligheten på nytt på et senere tidspunkt. I tillegg må det ha gått minst sju dager mellom influensavaksine og oppfriskningsdosen av koronavaksinen.

– Det er viktig at folk selv følger med på dette, slik at de ikke bestiller seg time dersom noen av disse kravene til intervall ikke er oppfylt, understreker Rudjord.