Modølen bor nå i Løten, men hun besøker fortsatt sykehjem og institusjoner i Ringsaker når hun skal spre glede for eldre som bor der.

Organisasjonen VilMer gleder seg over at Benedicte tok kontakt med dem, for å høre om hun kunne være med å hjelpe til i deres arbeid. VilMer jobber blant annet med å skape mer aktivitet og innhold for beboere på sjukehjem, og de var raske med å takke ja til tilbudet fra 28-åringen.

Som sagt så gjort, og Benedichte og katten Pandus har frivillig stilt seg disponible for besøk hos dem som måtte ønske.

Benedichte Svevad

Alder: 28 år

Bosted: Løten

Rolle: Frivillig i VilMer

– Det gir meg mye

Benedichte er sykepleier og har tidligere jobbet på sjukehjem.

– Det er jo et kjedelig liv. Det skjer lite der. Mange av de som er der har hatt katt. Da jeg fikk ny katt, bestemte jeg meg for at den skulle bli så sosialisert at den kunne være med ut på sjukehjem og andre institusjoner og møte dem som er der, sier hun.

Det har vært populært.

– Ja, jeg har hatt fødselspermisjon nå, så jeg har ikke vært så mye ute den siste tiden. Men før permisjonen var jeg ute på flere besøk og det er koselig å se hvor glade folk blir når de får møte katten. Jeg ser det i øya deres når de får Pandus opp i fanget. De svaksynte og blinde stråler opp når de kan sitte å stryke på katten. Det gir meg mye å se hvor glade de blir. Mange mimrer tilbake til da de sjøl hadde katt. Det er virkelig verdt det, beskriver Svevad.

Vil fortsette

Selv med jobb utenom og to barn er hun innstilt på å fortsette med den frivillige oppgaven.

– Jeg har nattevaktstilling nå så jeg har ekstra tid for andre på dagtid. Jeg synes det er fint å gjøre det, forteller hun.

Modølen har nå også tatt med seg babyen ut på besøk. Det setter de eldre pris på, og det stopper ikke der.

– Jeg har også en hund, og har en plan om å trene opp den gjennom besøkshundkurs med Røde Kors.

Som nevnt så bor hun i Løten og institusjoner både i Ringsaker, Løten og Elverum kan glede seg over besøk fra Svevad. VilMer tilbyr nemlig aktiviteter i alle de tre kommunene.

– Det går fint. Jeg har ikke noe problem med å kjøre litt, så det gjør ikke noe om det er i tre kommuner, avslutter Benedichte Svevad.