Gjorde for dårlig jobb med en Næra-sak

Ringsaker: Ringsaker kommune, representert ved rådmann Jørn Strand og ordfører Anita Ihle Steen, har fått beskjed fra fylkesmann om at de ikke har behandlet en Nærsak godt nok.

Ringsaker: Ringsaker kommune, representert ved rådmann Jørn Strand og ordfører Anita Ihle Steen, har fått beskjed fra fylkesmann om at de ikke har behandlet en Nærsak godt nok. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ringsaker kommune gjorde for dårlig jobb når de har behandlet klagesaken til Kristian Brenden. Fylkesmann han pålagt dem å behandle Næra-saken på ny.

DEL

– Fylkesmann opphever Ringsaker kommunes vedtak av 10. juni 2015 som gjelder avslag på søknad om dispensasjon for platting/badebrygge, og sender saken tilbake til ny behandling, skriver fylkesmann Sigbjørn Johnsen.

Fylkesmann med sine uttalelser har gjort sitt til at Brenden i denne omgang kan bokføre en hjemmeseier:

– Fylkesmannen kan ikke se at dette tiltaket framstår mer privatiserende enn flere av de andre bryggene. Forvaltningen har anledning til å behandle saker forskjellig, men da må forskjellsbehandlingen være saklig begrunnet, skriver fylkesmannen og anfører at vedtaket er mangelfullt begrunnet. Og han legger til, «klagers anførsler ikke er tilstrekkelig drøftet under klagebehandlingen».

Også når det gjelder ei bu, ber fylkesmannen at saken blir bedre opplyst.

Planutvalget fikk referert saken og fylkesmannens avgjørelse i onsdagens møte.

Artikkeltags