(Siste)

(Nettavisen)   Smågodtprisraset fortsetter. Coop setter mandag ned smågodtprisen på fem av sine kjeder. Konkurrentene Kiwi og Rema følger opp.

Priskrigen på smågodt før halloween er for alvor i gang. Coop setter mandag ned prisen på smågodt til 7,45 kroner pr hekto hos sine lavpriskjeder Extra og Obs. 

– Extra og Obs kjører en planlagt kampanje med femti prosent på smågodt. Nå er det mye fest og moro til helgen med halloween og da vil vi gi ekstra gode tilbud, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonsjef i Coop, til Nettavisen.

Kiwi følger opp

Priskuttet går ikke upåaktet hen hos konkurrentene. Kiwi melder at de allerede har satt ned prisen tilsvarende, til 7,45 kroner pr hekto. 

– Som vi har sagt mange ganger før, så gir vi oss aldri på pris. Hvis vi oppdager at lavpriskonkurrrent setter ned prisen på et produkt, så svarer vi, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen. 

Nettavisen har også fått bekreftet at Rema 1000 har fulgt opp Coop og kutter prisen på smågodt til 7,45 kroner hektoet.

Også tre andre Coop-kjeder; Matkroken, Coop Pris og Coop Marked; er med på smågodtfesten. Hos disse kjedene er hektoprisen 8,90 kroner pr hekto. Ved siden av det kjører billigvarekjeden Europris denne uken en kampanje på 6,90 kroner hektoet for smågodt.

I helgen gikk folk mann av huse for å sikre seg smågodt til 30 kroner kiloen på Coop Mega. 100.000 kilo forsvant ut av butikkene i løpet av lørdagen og mange butikker ble fort utsolgt. Kristiansen i Coop tror ikke noe slikt vil skje nå.

– Det blir ikke de samme ville prisene som hos Mega i helga. Selv om disse prisene også er lave, er de høyere enn det vi så i fjor. Vi mener vi har nok smågodt til alle, men man vet aldri, sier Kristiansen.

Han sier at Coop også kjører tilbud på andre sesongvarer knyttet til halloween, som gresskar, halloween-kostymer og annet relatert utstyr.

– Vi tilpasser oss til det kunden ønsker. Samtidig har vi også sunnere ting på tilbud, slik at folk kan gjøre egne valg, sier han.

Viktig før Halloween

Også Arvin i Kiwi sier det er viktig med lave priser på smågodt inn mot halloween.

– Det er ikke tvil om at smågodt er en viktig vare til halloween. Vi har jo satt ned prisen for å være konkurransedyktige. Samtidig gjelder dette kun en kort periode. Det viktigste for oss er kampen for frukt og grønt gjennom hele året, sier Arvin, som legger til at Kiwi mandag også har kuttet prisen på gresskar, til 9,90 kroner kiloen. (ANB)