Andreas (34) tar over etter faren og blir sjef i suksessbedrift: – Vi skal inn i spennende tider

NY LEDER: Andreas Solbakken Barli (t.h.) tar over lederroret etter faren Per Arne Barli.

NY LEDER: Andreas Solbakken Barli (t.h.) tar over lederroret etter faren Per Arne Barli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Solbakken Barli tar over etter faren Per Arne Barli som ny sjef i Ringsaker Vegg- og takelementer (RVT). Skiftet har vært planlagt over tid, og Andreas er operativ fra 1. januar.

DEL

– Lederskiftet kommer som følge av at vi ser behov for endringer i en periode med utsikter til kraftig vekst i et spennende marked. I samarbeidet med hovedaksjonær Taasinge Elementer AS i Danmark er det behov for økonomisk kompetanse og ledelse gjennom endringsprosesser. Dette mener RVT ivaretas best med Andreas i lederrollen, står det i en pressemelding fra bedriften.

Les også: Dansk firma kjøper opp Ringsaker Vegg- og takelementer

Kan doble omsetningen

Solbakken Barli har økonomibakgrunn med revisor utdannelse. Han har jobbet med revisjon og økonomi i PwC og i Moelven industrier, hatt stilling som assisterende daglig leder i Oppfølgingsenheten Frisk og vært økonomisjef i RVT.

Nå blir han altså leder for bedriften med 60 ansatte og med en årlig omsetning på rundt 110 millioner. En omsetning som på sikt kan bli doblet, i følge Solbakken Barli.

RVT AS bygger nå organisasjon for å imøtekomme markedets behov. Produksjonskapasiteten økes gjennom effektiv produksjon i eksisterende anlegg i Ringsaker, og i samarbeid med Taasinge Elementer AS sine produksjonssteder.

– Det er litt spesielt

Solbakken Barli føler ikke at oppgaven som leder blir ekstra utfordrende i det faktum at han nå tar over lederrollen etter faren Per Arne.

– Jeg ser at det kan være litt spesielt, men jeg ville forberedt meg til en slik oppgave på samme måte uansett hvilken bedrift det hadde vært snakk om. Her er det også en god ledergruppe med erfaring og kompetanse som gir meg trygghet i arbeidet. Så er det slik at det er Taasinge Elementer som har majoritet i styret, sier han.

Tidligere daglig leder, Per Arne Barli tiltrer stilling som seniorrådgiver i stab og tar samtidig midlertidig rolle som prosjektsjef. Prosjektsjef skal ha ansvar for å lede prosjektledere i gjennomføringsfasen, fra salg til overlevert kunde.

Les også: Hard konkurranse om arbeidskraften

Vil vokse

RVT AS har en klar målsetting om å tilføre menneskelige ressurser i forkant av vekst og har kommet langt i den planlagte rekrutteringen for 2019.

– Vi kommer til å trenge flere kompetente medarbeidere i løpet av 2019, sier Solbakken Barli, og legger til at dette krever grundig opplæring og erfaringsoverføring i strukturerte prosesser.

– Vi har opparbeidet oss et godt renommé, og tar ansvar for krevende prosjekter fra salg til ferdig monterte leveranser. For RVT er endringer i ledelsen ett av flere virkemidler for å stå støtt i fremtiden.

Det er stort potensial i markedet for tre og treprodukter. RVT AS har siden oppstarten i 2001 utviklet elementløsninger basert på tre i konstruksjon og kledninger. Markedet har fått øynene opp for industrialisert byggeri som bidrar til å holde byggetid og kostnader nede.

Solbakken Barli gleder seg nå til å komme i gang i arbeidet.

– Vi har mange dyktige medarbeidere, og bedriften har godt etablerte rutiner. Vi skal inn i spennende tider, sier den nye lederen.

Artikkeltags