Nei til bom – svikter Sp og Ap eller Hareide bilistene?

Tor André Johnsen (Frp)

Tor André Johnsen (Frp)

Av
DEL

MeningerHA hadde nylig et oppslag om at nå settes bommene på sidevegene opp. Jeg får selv flere henvendelser fra folk som er forbanna. Folk som virkelig er oppgitt, irritert og frustrert siden de nå forstår og ser at det blir bom på sidevegene, i hvert fall midlertidig. Det er spesielt å få slike henvendelser fra folk jeg vet ikke stemmer FrP. Hardbarka bommotstandere som forventer at FrP skal fjerne bommene, selv om de har stemt på partier som vil ha bompenger. Livet er ikke alltid logisk.

FrP vant en viktig seier i Granavolden plattformen, nemlig at det ikke skal være bom på sidevegene. Derfor tok tidligere samferdselsminister Dale tak i saken og instruerte Statens vegvesen og Nye Veier om å regne på både E6 og Rv3/25 finansieringen på nytt, med den intensjon å få fjernet bommene på sidevegene.

FrP sitt standpunkt er klart og tydelig – bommene skulle ALDRI vært satt opp og de MÅ fjernes. Saken har dessverre tatt unødvendig langt tid og det virker som om Sp sin Odd Amund Lundberg kjemper en ensom kamp mot bommene. Heldigvis har han litt drahjelp fra sin partikollega og ordfører i Løten, Marte Larsen Tønseth og Ringsaker ordfører Anita Ihle Steen. Men det hjelper dessverre ikke om Lundberg og to ordførere fra Ap og Sp kjemper mot bompenger, om Ap og Sp på fylkesnivå både svikter sine egne lokalpolitikere og folk flest.

Vi i FrP er fortsatt optimister for vi VET at det er mulig å fjerne bommene, dersom VILJEN er der. Men mulighetene for at bommene fjernes har dessverre blitt redusert, siden verken Sp eller Ap på fylke har vært tydelig på at de vil ha bort bommene.

Saken blir heller ikke enklere siden samferdselsminister Hareide ikke har vært tydelig på at han følger opp arven etter FrP og sier nei til bompenger. Hareide svarte dessverre ikke bekreftende på mitt spørsmål om han ville vente med å starte bompengeinnkrevingen på gamlevegene, i påvente av et forhåpentligvis positivt vedtak i fylkestinget. Så selv om flertallet i fylkestinget sier klart og tydelig NEI til bompenger på gamle E6 og gamle Rv3/25, så kan vi risikere at Samferdselsministeren overstyrer fylkestinget og sier ja til bompenger. Da blir FrP helt avhengig av Sp og Ap på Stortinget for å få flertall til å fjerne bompengene på sidevegene.

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før vi kan slippe jubelen løs og få bekreftet at det ikke blir bom på gamle E6 og gamle Rv3/25. Heldigvis gjør Lundberg en viktig og god jobb i kampen mot bompenger på sidevegene. Det skal han ha ros for. Han tar ombudsrollen sin på alvor. Men det hjelper dessverre ikke om Ap og Sp i Fylkestinget dolker Lundberg og sine to ordførere i Ringsaker og Løten i ryggen og sier ja til bompenger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags