Nes-elever til finale i nasjonal kostråd-konkurranse

FINALEKLARE: Elevene fra Nes ungdomsskole er klare for finalen i «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd»..

FINALEKLARE: Elevene fra Nes ungdomsskole er klare for finalen i «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd»..

I konkurranse med rundt 450 skoler i Norge er Nes ungdomsskole en av 12 delfinalister i nasjonal konkurranse.

DEL

Tusenvis av ungdomsskoleelever fra over 449 skoler i Norge har sendt inn bidrag til konkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

Ungdommene ble utfordret til å lage plakater hvor de gjør Helsedirektoratets 12 kostråd mer relevant for sin egen hverdag, samt å sette sammen en egen lunsj, som er i tråd med kostrådene.

I en pressemelding kommer det fram at Nes ungdomsskole er en av 12 delfinalister juryen har plukket ut.

Elevene utformet kostrådet «5 om dagen, digg for magen, energien varer hele dagen».

– Det er mange elever som har sendt inn gode bidrag, men elevene fra Nes ungdomsskole imponerte oss med sin kreativitet. Det er gøy å se at det kom inn så mange fine forslag og at ungdommer engasjerer seg i sunt kosthold, sier prosjektleder for «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd», Silje Thoresen Tandberg i en pressemelding.

Hovedpremien i konkurransen er en drømmedag med de populære YouTube-profilene Herman Dahl (17) og Agnete Husebye (24), best kjent som «Agnetesh».

Også Hedemarken friskole i Løten og Skjåk barne- og ungdomsskole skal representere Innlandet i finalen.

Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for Brød og Korn, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norges sjømatråd.

Hvilken av delfinalistene som går helt til topps og vinner drømmedagen med influenserne, vil bli avslørt etter påske.

Elevene på de 449 skolene som har deltatt i konkurransen har vært gjennom et eget undervisningsopplegg om kosthold, som dekker kompetansemål i flere fag og som er tilpasset fagfornyelsen som skal innføres i skolen, står det i pressemeldingen.

– Vi ville utfordre ungdommene til å skrive kostrådene med deres språk, for å gjøre dem mer bevisste på hva et sunt kosthold består av. I tillegg får de øvelse i å tenke kritisk og sette ord på hva som er viktig for en selv. Engasjementet blant ungdommene har blitt enda større enn det vi trodde på forhånd, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Artikkeltags