NES: Det er nyskapningen VilMer som i samarbeid med Hamar-firmaet Making View ga beboerne på Nes bo- muligheter for den spennende reisen. Reisen lot seg gjennomføre ved hjelp av VR-briller, virtual reality som betyr kunstig virkelighet.

– Nå er det mulighet for en jorda rundt reise på tre minutter, hvem vil prøve først, spurte Are Søby Vindfallet. Han er leder for Making View som har laget de spektakulære filmene.

Liv Økseter var raskt oppe med armen. Dermed var hun den første av mange som fikk se pingviner på nært hold i Antarktis, og være med på hesteryggen i Lofoten.

– Din egen fotograf

– Dette er stor forskjell fra å se TV og kino hvor du sitter passivt og ser, her er du din egen fotograf og kan bestemme hvor du vil se hen. Og da har vi noen ulike opplevelser, og det er nesten som å være der, sa Vindfallet.

– Jeg sitter og rir på en hest, sa Kristin Høiby.

– Det var fint og spennende. Jeg kunne tenkt meg og sett mer.

Ringsaker Blad prøvde VR-briller for første gang og det opplevdes som å være i en annen verden. Følelsen av å være til stede på hesteryggen var imponerende, og jeg tok meg sjøl i flere ganger å kontrollere min egen balanse.

Stor lokal interesse

– Det er stor interesse for VR i Innlandet nå. Denne type produksjoner kan brukes i undervisningen enten det er matteundervisning eller utdanning innenfor psykiatri.

– Hvordan?

– Det brukes video innen psykiatriutdanning, men ved å bruke VR vil elevene få en mye mer reell opplevelse av hvordan det er å oppleve situasjoner med for eksempel vold, sier Vindfallet.

– Vi har siden vi startet opp vært mest i Brumunddal, men dette er andre gang i løpet av kort tid vi er på Nes, sier Øystein Landgraff i VilMer.