Inviterer til bred diskusjon om morgendagens Nes

Ny tid for Nes: Tirsdag inviteres det til diskusjon om morgendagens Nes.

Ny tid for Nes: Tirsdag inviteres det til diskusjon om morgendagens Nes. Foto:

«Morgendagens Nes – hvordan ser bygda ut om 5, 10 eller 15 år?» Hva mener politikerne og hva mener du?

DEL

Tirsdag 5 mars arrangeres det åpent møte på Nes barneskole om akkurat det, skriver Nes og Helgøya bygdekvinnelag i en pressemelding. Bygdekvinnelaget er arrangører av møtet.

Anita Ihle Steen innleder om kommunens planer og visjoner for Nes og Helgøya, før ledere for 6 andre partier presenterer sine mål og tanker om utviklingen på Nes og Helgøya i årene framover. De som deltar er Odd Amund Lundberg (Ap), Kai Ove Berg (H), Erika Eriksen (Pensjonistpartiet), Thomas Eriksen (MDG), Christian Haugen (SV), Oluf Maurud (KrF). Møteleder er Ivar Bae og det blir anledning til å stille spørsmål til panelet.

- Ringsaker kommune har hatt byutvikling som satsingsområde over en lengre periode. Det er all grunn til å glede seg over den positive utviklingen i byene med bystrand, lekeparker, flere spisesteder og et mangfold av butikker. For alle som bor i bygdene er det en stor fordel at vi har gode sentre å reise til. Utviklingen av byene bidrar til økt stolthet over å bo i Ringsaker. Så er vi likevel av den oppfatning at Ringsaker først og fremst er en kommune som består av bygder, melder bygdekvinnene.

Nes og Helgøya har denne vinteren gledet segover fine langrennsløyper og stor aktivitet i Øvernløypa. Med fine stier for turgåere og syklister som holdes ved like sommer som vinter. Om sommeren fylles bygda opp av turister som vil besøke Helgøya, Tingnes, Skurven og de forskjellige attraksjonene som Nes og Helgøya kan by på.

– I tillegg til alt dette er vi stolte over et aktivt foreningsliv både for barn, ungdom og voksne. Alt dette er mulig å få til på grunn av ildsjeler og en positiv dugnadsånd. På bygda er det gjerne slik at ting «går av seg selv». Det er positivt, men er dette en hvilepute for Ringsaker-politikerne?

Bygdekvinnene ønsker konkrete tilbakemeldinger:

– Det etterlyses en plan for byutviklingen i Moelv. Vi bygdekvinner på Nes og Helgøya etterlyser en helhetlig plan for vårt nærområde. Kulturlandskapet, tilgangen til Mjøsa og til fjellet, er slik vi ser det kommunens DNA. Hva er kommunens konkrete plan for Nes og Helgøya, spør de. 

De håper på godt oppmøte.

– Ønsker du å høre om politikernes visjoner for Nes og Helgøya er du velkommen til Nes barneskole tirsdag 5. mars kl. 18.30. Vi ser fram til stort oppmøte av engasjerte bygdefolk. Møtet er gratis og det blir enkel servering, inviteres det altså fra bygdekvinnene på Nes og Helgøya.

Artikkeltags