Høyres ordførerkandidat hyller Grande-planer: – Her må alle bidra for å prøve å få dette til

HØYRE-POLITIKER: Kai Ove Berg, ordførerkandidat for Høyre i Ringsaker.

HØYRE-POLITIKER: Kai Ove Berg, ordførerkandidat for Høyre i Ringsaker. Foto:

Ringsaker-politiker Kai Ove Berg (H) er begeistret over de foreslåtte planene om et demenssenter på Grande. Han mener alle bør bidra for at senteret skal bli en realitet.

DEL

– Dette er en skikkelig god nyhet.

Det skriver Høyre-politiker Kai Ove Berg i en e-post til RB om planene for Grande på Nes. Går det som Kirkens Bymisjon, ildsjelen Wolfgang Müller og andre aktører vil, så blir det gamle rehabiliteringssenteret på sikt et nasjonalt senter for demens.

– Vi kjenner sikkert alle noen enten i familien eller i nær vennekrets som er berørt av denne sykdommen, understreker Berg.

Les også: Grande kan bli nasjonalt senter for demens

– Skal gjøre mitt

Han mener nå at alle som kan påvirke må gjøre det de kan for å få dette til.

– Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt for å løfte saken der det er mulig å påvirke. Her må alle bidra for å prøve å få dette til. Jeg er glad for at ordføreren har invitert meg til å bidra. Alle gode krefter er viktige i arbeidet med demens, skriver Berg.

Ordførerkandidaten kommer også med et lite stikk til de som er kritiske til private aktører i helse- og omsorgstjenester.

– Det er verdt å merke seg at initiativet opprinnelig kom fra en privatperson, Wolfgang Müller. Mennesker med varme hjerter, gode ideer og utstrakte hender er ikke velferdsprofitører, slik de dessverre ofte fremstilles, mener Berg.

– Viktig at vi er tverrpolitisk samlet

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen forteller til RB at hun utfordret lokale politikere fra regjeringspartiene i kommentarfeltet da hun delte Grande-saken på sin egen Facebook-side.

– Jeg skrev at det er viktig at de som har folk i regjering er med på å støtte opp. Det er også viktig at vi her lokalt er tverrpolitisk samlet om denne saken. Det er en styrke for søknaden, sier Ihle Steen.

Les også: Wolfgang Müller (74) er mannen som lanserte ideen om et demenssenter

AP-POLITIKER: Anita Ihle Steen, ordfører for Ap i Ringsaker.

AP-POLITIKER: Anita Ihle Steen, ordfører for Ap i Ringsaker. Foto:

Artikkeltags