Det startet med en ganske jevnspilt første omgang, selv om Brumunddal i perioder hadde et spillemessig overtak. Det hjalp uansett ikke siden Elverum sto for omgangens eneste scoring, ved Brian Lysebo Johansen. En scoring som kom mot spillets gang. Brumunddal hang ikke med og markering og duellspill var ikke godt nok foran eget mål.

Dala fortsatte det gode spillet i andre omgang, men noen få avgjørende minutter viste hvordan marginene er mot Brumunddal nå. Markus Haave Andersen satte ballen i mål etter en retur fra tverrligger. I stedet for scoring dømte dommer offside. Få forsto det etter å ha sett TV-bildene. Østlendingens kommentator, Teodor Granberg, slo fast at det var feildømt.

I stedet for 1–1 gikk Elverum opp og scoret 2–0 ved Nelson De Jesus Correia.

Brumunddal skal ha for at de ikke ga opp og i det 80. minutt satte innbytter Patrick Andre Bergmann inn reduseringen. Dala fortsatte å trykke på, men ballen ville ikke inn. I stedet satte Elverum inn 3–1 da Brumunddal tømte sitt eget forsvar i jakten på utlikning.

Dala-trener Jarl Andre Storbæk var skuffet etter kampen.

– Vi blir for dårlige i avgjørende øyeblikk. Vi spille fin fotball i perioder, men vi mangler nok til å sette den i mål, og så blir vi straffet hardt. Dette er en kamp vi er med i, men det holder ikke.

Han forsto ikke hva dommeren hadde blåst for da han så den annullerte scoringen til Haave Andersen.

Brumunddal ligger fortsatt nest sist med sine fem poeng. Det er bare ett poeng opp til 10. plass, så det er tett foran. Brumunddal har også en kamp mindre spilte enn de andre lagene i 3. divisjonsavdelingen.