(Nordlys)

Da Hilde Østerholt så en artikkel i VG torsdag formiddag om at Nordlys skulle spandere tromsøtur til to overopphetede «søringer» i helga, var hun ikke sen om å hive seg over tastaturet.

- Skal vi til Tromsø? Tuller du? Jeg vinner jo aldri noe, så jeg fortalte det ikke til mannen min før etter at jeg hadde søkt, sier hun glad.

Konkurransen ble lansert torsdag formiddag, som et motsvar til VGs tilbud om å sende to værsyke nordlendinger til sol og varme i Oslo. Over 400 personer, som har sett seg lei på hetebølgen sørpå, meldte sin interesse til Nordlys på bare få timer.

Nyhetene om helgeturen kom som en stor overraskelse for Bærum-paret. Østerholts mann, Arne Åkvik, må dobbeltsjekke at det er Nordlys som ringer.

- Han fyller 45 år på fredag, så dette blir bursdagsgaven, sier Østerholt og ler.

Trosser flyskrekken

Selv har hun aldri vært nord for Nord-Trøndelag, men har lenge drømt om å se Tromsø og Nord-Norge. Det er imidlertid én hindring hun må gå igjennom for å komme seg nordover:

- Jeg har flyskrekk, og startet å fly igjen for to år siden, etter å ha hatt et opphold på 13 år. Så jeg gruer meg skikkelig til flyturen, men jeg får vel bare ta meg et glass vin, sier Østerholt og ler.

Men oppover, det skal hun. Nå gjenstår det å finne ut hva paret vil se av Nordens Paris.

- Vi må i alle fall få med oss Ishavskatedralen, og det hadde vært veldig gøy om vi kunne gått oss en tur i naturen. Så håper jeg vi kan få noen tips fra noen lokale. Jeg tror vi kommer til å møte mange hyggelige mennesker, ut i fra det jeg har blitt fortalt om byen, sier hun.

- Gjennomsvett

Det er ingen hemmelighet at maimåneden i sør har levert rekordtemperaturer. I parets hjem på Vøyenenga i Bærum viser målestokken 29,4 grader i skyggen torsdag ettermiddag, og Østerholt ser nå fram til å komme opp til kaldere strøk.

- Det er veldig deilig når du har ferie, men nå må vi gjøre vanlige ting. Her blir vi gjennomsvette av å rydde oppvaskmaskinen, så det blir deilig med litt kaldere temperaturer, sier den fornøyde østlendingen, og legger til at hun må vurdere å finne fram vinterklærne igjen.

- Jeg så at det har vært seks grader der. Men vi kommer ikke til å angre - jeg blir veldig sur når det er så varmt. Så jeg gleder meg helt sinnssykt, både til å komme meg bort og bli litt blid igjen, avslutter hun.

SE VIDEO: Her ringer Nordlys opp vinnerne (saken fortsetter under videoen).


Her er noen av de mange henvendelsene Nordlys fikk inn:

Hei!! Vi er to veeeldig svette søringer som ønsker oss oppover til Tromsø! Vi har to polarhunder som også holder på å dø av varmen her. Vi er veldig turglade og får ikke gjort stort i denne varmen! Hjelp oss å komme oss bort herfra og vi blir super glade! Sender med bilde av oss da det fremdeles var tur temperaturer her i Østfold for oss.

NN

Jeg hater varmen intenst og har lyst til å flytte nordpå som klimaflykning. Da hadde det vært kjekt med en liten test tur, først, siden jeg aldri har vært i Tromsø før! Har aldri opplevd midnattssol heller..

NN

Hører dette er Norges fineste by! Vi har ikke sovet på en uke pga varmen, klarer heller ikke å jobbe, det er alt for varmt til noe som helst! Jeg har allerede googlet ferie til Nord-Norge i sommer, men flybillettene er ganske kostbare, send meg og mannen min, så blir vi evig takknemlige <3

Med Vennlig Hilsen/Best Regards
NN

Hei,

Vi har en datter som studerer ved UiT og hun vil ikke komme til oss i Oslo selv om hun ble ferdig med eksamen for dette semesteret for en uke siden. Hun finner på alle mulige unnskyldninger for å holde seg nordpå, og vi mistenker at hun liker seg veldig godt der hun er.

Det ville vært flott om vi kunne få en helg i Tromsø!

Mvh NN

Hei. 

Jeg vil veldig gjerne ta en tur til et sted hvor gradene er langt mer lavere enn her i Drammen. 

Jeg har så flaks i uflaks at jeg er gravid, og har 3.5 måned igjen i denne møkka varmen. Jeg hovner opp, jeg svetter, jeg sover og jeg kan ikke glemme å nevne hormonene som jaggu går innpå meg! Jeg ville satt utrolig stor pris på hvis elefanten kunne få tatt seg en tur til nord, med sin samboer og fått kjølt seg ned \uD83D\uDE29

Stor hilsen fra NN

Sitter her og svetter over tastaturet på pc`n hver eneste dag. Ja, det var deilig i noen dager, kanskje en uke eller noe sånt å være ute i sola, bade i sjøen i mai måned, grille osv......, men nå har det gått over til å heller ta en tur i en kjølig matbutikk, ta en kald dusj midt på dagen og søke på nett etter aircondition! Vet man ikke bør klage når det endelig er varmt i Norge, men det er tross alt over 70 år siden mai har vært tilsvarende varmt! Nok er nok… Tar veldig gjerne en tur til Tromsø med min spreke kone, Elena. Hun drømmer om å oppleve midnattsol og gjerne litt fisking i nord siden jeg har skrytt av mine mange somre nordpå når jeg var yngre!

NN

Hei.

Jeg kunne tenke meg og ta med mannen min på tur. Jeg er selv gravid i uke 31 og prøver å holde ut i varmen, det er ikke lett. Hadde vert helt utrolig å vinne denne turen, for så å kunne få litt pause fra varmen og nyte tromse. Har helder aldri vert der før. 

Hilsen NN

Hei,

jeg skulle veldig gjerne tatt med meg min samboer på avkjølingstur til fineste Tromsø! Der har vi aldri vært, og min samboer sliter virkelig i varmen om dagen. Tror han ville satt pris på en tur :) Vi har ei lita jente på snart 2 år - vi får håpe besteforeldre vil stille som barnevakt på kort varsel. Det hadde jo vært veldig deilig med et avbrekk fra hverdagen. Vi har flere prosjekter i hagen denne sommeren. Alt dette er satt på vent ettersom det rett og slett er for varmt til å drive med sånt nå! Værmeldingen for Tromsø ser jo superdeilig ut for helgen, og 6 pluss hørtes veldig fristene ut !! krysser fingre og tær for tur til kaldere vær!

Varm hilsen fra

NN

Hei. Jeg skulle mer enn gjerne tatt med meg min Marius nordapå. Det hadde vært deilig med et lite avbrekk fra tropevarmen. To netter hvor lakenet ikke klistrer seg til kroppen fordi man er så svett. Forkjøla blir man og av aircondition som går på full guffe både på jobb og i bilen. Ikke er det mulig å kjøle seg ned heller fordi alle parkeringsplassene til badeplassen er overfylt. 

Mvh to svette søringer NN

Holder denne e-posten kort i håp om å få sendt den før jeg får heteslag!!

Jeg vil reise til Tromsø med en god kompis for å oppleve Nord hvor ingen av oss noengang har vært og se hva Tromsø har å by på, foruten en flykt fra denne brennende tempen. For min del har jeg også møtt ei jente fra Tromsø som jeg enda ikke har fått muligheten å treffe mer enn en dag i Bergen, så da kan jo Nordlys sponse en avkjølende date og, det gjør seg for en interressant artikkel vet dere. Nå er det rett før jeg renner bort, så det takkes og vi snakkes!

NN

Hei!

Jeg ønsker meg en tur til kaldere strøk for å få kjølt meg ned litt. Satt og snakka om det seinest i går at jeg vurderte å bli klimaflyktning for å bare kjenne på litt kaldere temp. Varmen gir meg hodepine og slapphet, så en forfriskende tur til nord kan kanskje gi meg litt ny giv for sommeren. Jeg liker varme, men det her er litt mye. Dessuten så ville det gitt meg sjansen til å se nord , hvor jeg aldri har vært

Mvh NN