For alle med hjerte for skyttere fra Ringsaker var det nesten uvirkelig å se to lokale skytter med gode sjanser til å bli Skytterkonge. Den høyeste tittelen du får som skytter i Norge.

Ole Magnus Bakken fra Brøttum hadde 248 poeng før finalen. Han lå på skive tre, ett poeng bak Nordvik fra Brumunddal og Tor-Andre Aannestad Lund fra Jondalen. Sistnevnte lå på skive 1 i Kongelaget.

Knallfornøyd

Både Nordvik og Bakken skyter for Løiten skytterlag. De var avhengig av å skyte på sitt beste for å kunne ta tittelen. Det gikk nesten for de to lokale skytterne som hadde god støtte av nærmeste familie på plass i Bodø.

Bakken var først ut av de tre. På det femte skuddet kom 9-eren. Han trengte da også fem innertiere for å ta ledelsen. Det klarte han og dermed kunne Bakken sette seg ned og vente på Sindre Nordvik og Kim-Andre Annestad Lund med ledelse i Kongelaget. Enormt for Bakken som har skutt bra i mange år, men som har feilet når presset har blitt stort.

– Jeg er knallfornøyd. Det var tøft, men jeg føler jeg var tøff og hadde fokus, meldte en svært fornøyd Bakken etter serien.

Både Bakken og Nordvik på skive tre og to i Kongelaget var en liten overraskelse for ekspertene.

Også Nordvik fra Brumunddal måtte tåle en nier i sin serie. Han endte dermed på 348 poeng og tok ledelsen før Annestad Lund skulle avgjøre det hele.

- Det slo godt under jakka

– Det er morsomt svarte Nordvik da han fikk spørsmål om hvordan det var å lede konkurransen før siste skytter i Kongelaget. Dagen før hadde han omtalt det å få ligge på skive 2 som uvirkelig.

Serien hans i kongelaget ble god selv om han måtte tåle en nier.

– Jeg var spent. Det slo godt under jakka. Jeg pustet godt og hadde gode avtrekk. Det var en litt skakk serie, men jeg kan skyte mye dårligere enn dette, sa Nordvik og smilte bredt.

Dermed var det opp til siste skytter: Kim-Andre Annestad Lund ledet konkurransen med flere innertiere enn Nordvik. Da det hele skulle avgjøres var det ingen tvil. Annestad Lund fra Jondalen var helt suveren og tok tittelen med ti nye treff. Bakken og Nordvik kunne konstatere at den beste skytteren vant, men de har også levert sin beste prestasjon i den aller største konkurransen for skyttere i Norge.

– Det betyr mye å være topp tre, slo Ole Magnus Bakken fast.