350 langrennsløpere fra ni ulike nasjoner deltar på helgas norgescup og FIS-renn på Veldre sag. MjøsSki har arrangert Skandinavisk cup i langrenn tidligere, men det er altså første gang norgescup står på programmet. Nå vil klubben har mer langrenn på Veldre sag. Det sier leder Bjarte Holm.

Har ni løpere på startstreken

– MjøsSki har jo arrangert en rekke store skiskytterrenn i mange år. Og det er nok ingen tvil om at mange assosierer klubben med skiskyting. Men klubben har jo mange langrennsløpere, og i helga stiller vi med ni utøvere på startstreken. Det er veldig bra. I tillegg har vi jo Jonas Vika i Tyskland i forbindelse med junior-VM, sier han og legger til:

– Vi ønsker å arrangere flere store renn i langrenn. Vi er jo en klubb som driver med både langrenn og skiskyting.

Strengere krav

Å arrangere norgescup og FIS-renn krever langt bedre fasiliteter enn et vanlig skirenn. Klubben har gjort store grep for å kunne gjennomføre helgas skifest. Rennleder Trond Opsal forteller:

– Vi begynte i fjor sommer med løypenettet. Bredden måtte utvides, og det måtte gjøres noe med topografien.

– I tillegg kreves det en rekke smørebuer og en stor smørehall. Vi må legge forholdene til rette for at Norges Skiforbund kan streame rennhelga. Alt er rett og slett mye større, tilføyer Bjarte Holm.

Målet om ett stort langrenn annethvert år

Samme mann forteller at hele 80 frivillige er i sving for å gjennomføre renn fredag, lørdag og søndag.

– Med denne staben kunne vi arrangert NM på ski. Og ettersom Veldre sag nå er FIS-godkjent, vil det si at vi kan arrangere verdenscup. Vi har riktig nok ingen planer om å gjøre det, sier Holm.

Men han mener at MjøsSki bør ta sikte på å arrangere minst ett stort langrenn annethvert år.

– Det er et mål vi har, sier Holm.

Rennhelga på Veldre sag starter med 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for menn fredag formiddag.

Lørdag er det sprint, både for junior og senior. Søndag er det klart for en ny runde med distanserenn. Det er altså løpere fra ni nasjoner som stiller til start. Mange av dem med verdenscuperfaring. En av dem er Simen Sveen fra Ring.