Hun er ikke uvant med å vinne det. For Johanne Ulrica Øveraasen sikret seg NM-gullet i grenen monté For fjerde gang.

Hun tok etter hvert en solid seier i NM, men det startet trått for åsmarkingen.

- Jeg trakk tre hester som på forhånd kunne se ut til at det var realistisk med et OK sluttresultat. Det vil si å havne på topp 5. Det begynte dårlig med at vi strøk den første hesten på grunn av ømheter. I mitt løp nummer to vant jeg med min «B-hest», Camillo Neo (eid og trent i Kragerød) som var et 5.-valg i spillet. Da skjønte jeg at jeg var på skuddhold til gull dersom jeg kunne klare å prestere maksimalt i det siste løpet hvor jeg skulle ri min «A-hest». Det klarte jeg, og vant det siste løpet med Brandval-hesten Flashing Boko, som var et 2.-valg i spillet.

Av tre tellende løp fikk hun fire poeng for det første løpet og 20 poeng for hver seier. Dermed endte hun på 44 poeng. Det var åtte poeng foran Kristine Kvasnes som tok sin fjerde sølvplass. Benedicte Bjørnstad ble nummer tre med 33 poeng.

Dermed er hun på nytt norgesmester. Spørsmålet er hva som skjer videre?

– Nå tror jeg det er slutt, neste år er jeg vel ikke kvalifisert en gang. Med full jobb og egen gard blir det knapp tid til annet, sa Johanne som dermed trolig satte et realt punktum i NM-sammenheng lørdag, meldte hun ti Norsk Rikstoto.

Til Trav- og Galopp-nytt sier forteller 37-åringen at hun vil prioritere jobben og at det blir minimalt med løp framover.

Øveråsen huskes av mange da hun ble hardt skadet i en monte-ulykke i 2009, men har altså kommet sterkt tilbake på hesterygge etter det.

Monté, også kalt travritt, er travløp der hesten går med rytter istedenfor vogn og kusk. Monté-sporten kommer fra Frankrike, hvor det har vært en stor sport i lang tid og likestilt med travkjøringen (Kilde: Wikipedia)