Gå til sidens hovedinnhold

Norske toppløpere klare for konkurranse på Sveum

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste lørdag møtes friidrettsutøvere på høyt nivå til konkurranse på Sveum. Uten publikum, men med muligheter til å se det direkte på RBs nettsider.

– Selv om dette er et lokalt stevne, får det elitepreg. Jeg tror ikke det har vært så mange raske bein i Ringsaker siden Mjøslekene i Moelv i starten på 80-tallet, forklarer Dag Kåshagen i Moelven IL.

Regjerende verdensmester på 100 meter for svaksynte Salum Kashafali, som også ble norsk mester på 100 meter i 2019, stiller til start.

Sendes direkte

På grunn av koronatiltakene kan det ikke være flere enn 50 deltakere inkludert deres trenere inne på stadion. Det er med andre ord ikke åpent for publikum på Sveum.

Men, stevnet vil streames på RBs nettsider og når dermed hele landet. For dem som er abonnenter vil dette være et gratis tilbud, for ikke-abonnenter koster det kr 5,- å kjøpe seg tilgang.

I tillegg oppfordres «publikum» om å kjøpe seg stream-billett for å støtte arrangementet og en god sak.

– Denne billetten koster kr 50,- og det betales ved å vippse til Moelven IL Friidrett. Her går 75 prosent av inntektene til barneavdelingen på radiumhospitalets kreftavdeling, og 25 prosent til arrangøren, forklarer Kåshagen.

Store profiler

Øvelser er 150 meter for kvinner og menn med finaler pluss 300 meter for kvinner og menn. Det gjennomføres også et heat 3000 meter for kvinner, med to deltakere samt et heat for parautøvere over 400 meter

– Ezinne Okparaebo og Salum Kashafali er de største profilene, men Ezinne vil få kamp av Andrea Rooth og Christine Bjelland Jensen og kanskje av våre egne Maren Bakke Amundsen og Sigrid Kongssund Amlie, sier Kåshagen.

Også på herresiden er det klart for profiler i norsk friidrett:

– På herresiden vil nok kampen stå mellom Kashafali som er regjerende verdensmester for svaksynte på 100 meter og norsk mester på samme distanse. Han vil nok først og fremst knive med Øyvind Strømmen Kjerpeset og Mohammed Jatta. Samtidig håper vi at våre egne også her skal følge dem til målstreken.

Supert å bruke Sveum

Kåshagen forteller at øvelsene 150 meter og 300 meter ikke løpes så ofte i sesongen, men er vanlig i starten på sesongen og populært for å «løpe seg litt inn» i en ny sesong.

– At vi i Moelven IL Friidrett kan låne Sveum av Veldre og arrangere et friidrettsstevne på denne måten med så mange profiler synes vi er supert og er motiverende for oss, også med tanke på et eget friidrettsdekke i Moelv.

Rune Stenersen som vanligvis er speaker på Bislett Games er speaker også på Sveum, så det blir kvalitet her også.

Stevnet begynner klokka 13.00.