(GD): – Vi har ikke noe funn, men har hatt mannskap ute i hele natt, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til GD torsdag morgen.

Leteaksjonen ser sin fjerde morgen uten å ha funnet den savnede Eivind Sporaland, som søndag ble meldt savnet. Politiet har først og fremst konsentrert søket sitt i området rundt Balbergskaret på Lillehammer, men de siste par dagene har man kunne sett letemannskap søkende i store deler av sentrumskjernen.

Onsdag var det omkring 50 personer som var ute på søk etter mannen.

Jevnlige møter

Svarstad forteller at søket torsdag fortsetter med samme styrke, og at søket fortsetter med utgangspunkt i Balbergskaret, hvor bilen til den savnede ble parkert rundt klokka 11 søndag.

– Vi har lagt en plan for dagen i dag, men har vurderingsmøter med jevne mellomrom. Parallelt med søkingen går det et spor på etterforskning, så vi tar jevnlige møter for å ta status videre, og hvilke hypoteser vi jobber ut fra, sier Svarstad.

– Hvor lenge søker dere uten funn?

– Det er flere ting som avgjør det, blant annet hva som kommer opp i etterforskningssporet. Så lenge vi har noe å gå etter og håpet er at vi kan finne ham i live, så vil vi lete, svarer operasjonslederen.

Lege vurderer

En lege fra De lokale redningssentraler er koblet på aksjonen, og uttaler seg faglig om hvor lenge det kan være mulig å overleve utendørs uten mat og drikke og tynn bekledning i været og temperaturene som er.

– Samtidig er det mulig å ta seg inn for å finne mat, ly og varme, sier Svarstad.

Hun oppfordrer fremdeles folk å komme med tips om observasjoner og andre mulige tips som kan hjelpe letemannskapene i aksjonen.

– Har dere fått tips om at mannen kan være andre steder?

– Vanskelig å si, vi kan være noe usikre på bekledning og fottøy, men vi får en del tips vi sjekker ut, og noen tips vi ikke anser som relevante å sjekke. Vi er veldig glad for tipsa vi får og eventuelle observasjoner, sier Svarstad.

Ber om sjekk av hus og hytter

Innsatsleder Magnus Danielsen ba på vegne av politiet onsdag om at folk sjekker hus, hytter, gardsbruk eller andre bygninger de eier. Spesielt i de aktuelle søksområdene.

– Vi leter i første rekke langs stier og tråkk ute i terrenget, og følger opp spor i snøen som eventuelt går ut fra tråkkene. Så langt har vi ikke funnet spor som vi er hundre prosent sikre på er fra den savnede, sa Danielsen til GD onsdag.

Søket i terrenget foregår etter søksmetodikk og erfaring som Røde Kors og politi bruker i leteaksjoner. Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp deltar også i aksjonen.

– I tillegg har vi frivillige som har meldt seg for leting, og de er en del av søkslagene til Sivilforsvaret, opplyser Innsatsleder Danielsen.