Gå til sidens hovedinnhold

Ny nettside forteller vår historie: - Løfter fram hendelser og personer

Kraftlandet er et land der menneskene møter naturkreftene. Noen av kreftene kan menneskene temme, andre rår de ikke over. Gjennom generasjoner har samfunnet blitt bygget på naturen sine ressurser og vi har kjent på farer som flom og skred. Fortellingene om disse naturkreftene, om disse menneskene, bor i Kraftlandet

Innlandet

Med et nasjonalt ansvar for formidling av norsk vassdrags- og energihistorie står Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Kraftmuseet og Anno Norsk Skogmuseum bak Kraftlandet – en ny nettside for formidling av norsk vassdrags- og energihistorie.

– I en serie tematiske episoder løfter vi fram hendelser, personer og problemstillinger som belyser relasjonen mellom menneskene og natur, i fortid og nåtid. Vi skal under isen, opp elva og inn i kontrollrommet.

– Målet med den nye nettsiden er å gjøre denne viktige delen av norsk historie relevant for et bredt publikum, forteller prosjektleder Sidsel Hindal, i en pressemelding.

– Det er en helt sentral del av norsk historie som vi presenterer her. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det norske samfunnet hadde sett ut om det ikke hadde vært for det eventyret som norsk vasskraft representerer, sier Hindal.

Nettsiden formidler norsk vassdrags- og energihistorie gjennom artikler, foto, video og podkast. I første episode møter vi brefolket. I landet mot nord har menneskene levd sine liv tett på breen, i kamp mot den veldige isen. Men noe er i ferd med å skje. De norske breene trekker seg tilbake. Isen som smelter forteller om et klima i krise, om en verden i endring.

– Vi er så heldige at vi er tre institusjoner som samarbeider om denne nettsiden. Det betyr at vi utgår fra tre rikholdige samlinger. Nå gleder vi oss til å vise fram det vi har arbeidet med, forteller Hindal avslutningsvis.