Ny økning i smittetall i Hamar

Smittetallene har økt i Hamar det siste døgnet. Det er i dag registrert fem nye tilfeller, og store ressurser er satt inn i smittesporingen.

DEL

Det opplyser Samfunnsmedisinsk enhet for Hamarregionen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Ett av de nye tilfellene tilhører utbruddet ved Høgskolen INN. De øvrige fire tilfellene har ingen kjent sammenheng med Høgskolen, men de er tilknyttet hverandre, og også tilknyttet to tilfeller tidligere denne uka.

- Vi har ganske god oversikt over smittevei og nærkontakter, men antallet nærkontakter er stort, sier kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes.

Ønsker kontakt

Ett av stedene hvor det har vært smitte, er Mama Africa frisør i Hamar. Kommunens smittesporingsteam ønsker å komme i kontakt med alle som har vært hos Mama Africa frisør mellom 15. og 20. oktober.

- Vi har allerede vært i kontakt med mange, men ønsker at alle som har vært på Mama Africa frisør mellom 15. og 20. oktober, og ikke har blitt kontaktet av oss, tar kontakt, sier Eikenes.

Telefonnummeret de skal ringe, er tlf: 404 05 756.

Begrense antall nære kontakter

Kommuneoverlegen oppfordrer igjen innbyggerne til å begrense antall nære kontakter.

– I tillegg anbefaler jeg alle å ha oversikt over hvem man har nærkontakt med for å forenkle eventuell smittesporing, sier Eikenes.

- Husk at smittevernreglene gjelder fortsatt. Alle som har symptomer på luftveissykdom, må holde seg hjemme. Det gjelder også milde symptomer. Alle som har symptomer, oppfordres også til å teste seg.

Time for koronatest kan bestilles digitalt via Hamar kommunes nettsider eller på telefon 477 70 075.

Artikkeltags