Gå til sidens hovedinnhold

Nye smittetilfeller i Storhamar Hockey

Det ble fredag meldt at det var påvist seks smittetilfeller blant spillere og støtteapparat i Storhamar Hockey etter kampen mot Sparta 2. januar.

Lørdag melder klubben at det er bekreftet ytterligere fire smittetilfeller.

– Det er nå påvist ytterligere 4 smittetilfeller med tilknytning til kampen som ble spilt den 02.01.21 i CC Amfi. Totalt er det avdekket 10 smittetilfeller fordelt på arrangement, støtteapparat og spillere, skriver klubben på sin nettside.

Sent fredag ble det kjent at det blir en pause for hele eliteserien i ishockey etter at en rekke klubber har utbrudd av koronasmitte.

Beslutningen ble tatt av Norges Ishockeyforbund fredag kveld etter samråd med Norsk Topphockey (klubbens interesseorganisasjon).

«Smittesituasjonen nå er så kompleks og vanskelig å håndtere, at vi ser det nødvendig å pause ligaen fram til vi igjen kan gjennomføre kamper på en forsvarlig måte», skriver forbundet på Twitter.

Stjernen har over 20 smittetilfeller. I tillegg er det avgitt positive prøver i Sparta, Frisk Asker, Stavanger Oilers og Manglerud Star, samt altså Storhamar. Minst 50 personer tilknyttet eliteserien har fått påvist korona.

Alle de nevnte klubbene er satt i karantene, og en bråte med kamper var allerede utsatt før fredagens vedtak.

Ishockeyforbundet opplyser at det i løpet av kort tid også vil bli tatt en avgjørelse om en pause også skal innføres i kvinnenes eliteserie og 1. divisjon menn.

Les også

Nye smittetilfeller i Ringsaker etter lang tid uten