Moelven jakter unge talenter

Ønsker talentene velkommen: Byggingeniør Karoline Røste Omdahl (t.v.) hos Moelven Limtre AS og kompetanserådgiver Emma Østerbø ønsker unge ingeniørtalenter velkommen til Moelven. Foto: Moelven

Ønsker talentene velkommen: Byggingeniør Karoline Røste Omdahl (t.v.) hos Moelven Limtre AS og kompetanserådgiver Emma Østerbø ønsker unge ingeniørtalenter velkommen til Moelven. Foto: Moelven

Artikkelen er over 2 år gammel

Moelven Industrier ASA starter skandinavisk traineeprogram for ny- utdannede ingeniørtalenter med utdanning på bachelor- eller teknisk fagskolenivå.

DEL

Kompetanserådgiver Emma Østerbø i konsernet satser på ungdommen og reklamerer med at de unge ingeniørene får være med og utvikle bærekraftige løsninger for industrielt trebyggeri i lokale bedrifter med sterk skandinavisk identitet og i et globalt marked.

– Jeg håper mange unge talenter der ute som kanskje er hjemme hos mor og far i jula får med seg dette oppslaget tar kontakt med oss og sender inn en søknad. Her er det STORE muligheter for dem som vil. Søknadsfristen er 1. mars, sier Østerbø.

Østerbø forteller at konsernet i første omgang satser på å rekruttere nyutdannede ingeniørtalenter med enten bachelor eller teknisk fagskole inn i traineeordningen.

– I løpet av 18 måneder får disse oppleve to ulike arbeidsplasser tilpasset sin utdanning. Parallelt deltar traineene i et kompetanseprogram, som gir de god oversikt over hele verdikjeden fra skog til fantastiske prosjekter som for eksempel verdens høyeste trebygg, sier Østerbø.

Noen av traineene skal ut i den tremekaniske delen av konsernet. Det vil si i et sagbruk eller høvleri. De andre skal jobbe i den byggetekniske delen av konsernet – enten i modul-, limtre- eller innredningsvirksomheten til Moelven.

Østerbø sier at de unge ingeniørene skal ha ekstra fokus på verdiskapningsprosessene i virksomheten.

– Med det mener jeg at de får jobbe direkte med prosessene som skaper Moelvens produkter og tjenester. Etter endt traineeperiode har de 18 måneders erfaring fra drift. Selv om flere kanskje ender opp i administrative stillinger eller som ledere etter hvert, tror jeg det er viktig at de har erfaring fra de deler av virksomheten der verdiskapningen virkelig skjer. Dette blir ikke et program der du kommer rett inn i ledermøtene. Det er en konkurransefordel i vårt traineeprogram, sier Østerbø.

Artikkeltags