257 ringsaksokninger står uten jobb

Ved utgangen av juni var det registrert 1.629 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,2 prosent. Arkivfoto.

Ved utgangen av juni var det registrert 1.629 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,2 prosent. Arkivfoto. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Per juni er 257 ringsaksokninger helt arbeidsledige. Det er 38 færre enn på samme tid i fjor.

DEL

Samtidig er det 135 ledige stillinger som ligger ute i kommunen. Det melder Nav i en pressemelding.

Ved utgangen av juni var det registrert 1.629 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,2 prosent.

– Ledigheten i Hedmark var nå 12 prosent lavere enn på samme tid i fjor, sier konstituert fylkesdirektør Hans Petter Emilsen.

Sammenlignet med samme måned i fjor hadde Hedmark en nedgang i bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, på 19 prosent. Også den sesongjusterte ledigheten falt noe i juni måned.

Holder seg lav

Også denne måneden var det Tynset som hadde fylkets laveste ledighet. Her var ledigheten nå 0,5 prosent.

Trysil hadde høyest ledighet med 3,3 prosent.

– Ledigheten i Hamar, Ringsaker, Stange og Elverum holder seg lav. Av de store kommunene var det bare Kongsvinger som ikke hadde en ledighet som var lavere enn 2,0 prosent. Sammenlignet med juni i fjor hadde imidlertid alle disse kommunene lavere ledighet nå, sier Emilsen.

Flest ledige innen butikk- og salgsarbeid

Det var lavere ledighet innen nesten alle yrkesgrupper i forhold til i juni i fjor.

Flest ledige var det innen butikk- og salgsarbeid med 208 personer. Både innen denne yrkesgruppen og innen andre store yrkesgrupper som helse, pleie og omsorg, bygg og anlegg og industriarbeid var det imidlertid en betydelig nedgang i ledigheten sammenlignet med samme måned i fjor.

Stor stillingstilgang innen flere yrkesgrupper

I Hedmark var det i juni måned en tilgang på 980 ledige stillinger. Flest nye ledige stillinger var det som vanlig innen helse, pleie og omsorg med 205 stillinger.

– Det er også flere andre yrkesgrupper der stillingstilgangen var stor denne måneden, blant annet innen meglere og konsulenter med 122 nye stillinger, bygg og anlegg med 109 nye stillinger og butikk- og salgsarbeid med 98 nye stillinger. Dette viser at det er et godt og variert arbeidsmarked i fylket vårt, avslutter Emilsen.

Artikkeltags