Innlandet hadde lavere ledighet enn landet ellers

UNDERS SNITTET: Ved utgangen av september var det registrert 3 638 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Det er lavere enn landsgjennomsnittet.

UNDERS SNITTET: Ved utgangen av september var det registrert 3 638 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Det er lavere enn landsgjennomsnittet. Foto:

Ved utgangen av september var det registrert 3 638 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken.

DEL

Arbeidsledigheten i landet var på 2,2 prosent.

– Det er positivt at ledigheten i Innlandet holder seg lavere enn ledigheten i landet, sier direktør Bjørn Lien i en pressemelding.

Selv om ledigheten i Nord-Østerdal har økt sammenlignet med i fjor, var ledigheten i denne regionen fortsatt lavest i fylket med 1,1 prosent. Sør-Østerdal hadde høyest ledighet med 2,2 prosent.

Ellers kan det nevnes at Kongsvingerregionen og Nord-Gudbrandsdal med en ledighet på henholdsvis 2,0 og 1,5 prosent var de eneste regionene i Innlandet som hadde lavere ledighet enn på samme tid i fjor.

Statistikken viser at det i september var flest ledige innen butikk- og salgsarbeid med 548 helt ledige arbeidssøkere. Dette er en betydelig økning sammenlignet med samme måned i fjor.

I september måned var det en tilgang på 1 559 ledige stillinger i Innlandet. Dette var 15 prosent flere stillinger sammenlignet med september i fjor. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 370 stillinger.

– Tilgangen på ledige stillinger innen reiseliv og transport var nest høyest med 196 ledige stillinger, hele 111 flere enn i samme måned i fjor. Av de 196 var det 129 ledige stillinger som yrkessjåfør. Dette viser at transportnæringen er en bransje der det er et stort behov for arbeidskraft i fylket vårt, sier direktør Bjørn Lien.

Størst økning i prosent i Hedmark hadde Rendalen, som i september har 21 helt ledige arbeidssøkere. Det er en økning på 133 prosent.

Ledigheten går mest ned i Os, Engerdal og Nord-Odal med henholdsvis 33, 33 og 30 prosent.

I Elverum er det 47 flere arbeidsledige sammenlignet med september i fjor. Det tilsvarer en økning på 24 prosent. I Åsnes går ledigheten ned med 15 prosent. Det samme gjør den i Trysil med 13 prosent, mens i Tynset øker den med 80 prosent.

Artikkeltags