Stranda på Steinshølet «ble ny»

Dugnad:  Åsmarka idrettslag har hatt to dugnader på Steinshølet for å gjøre den populære badeplassen til et triveligere sted. Foto: Privat

Dugnad: Åsmarka idrettslag har hatt to dugnader på Steinshølet for å gjøre den populære badeplassen til et triveligere sted. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Takket være en storstilt dugnadsinnsats har sydenstemningen steget enda noen hakk på Steinshølet.

DEL

Verken været eller badetemperaturene har det vært noe i veien med, men stranda ved Næra har sett sine bedre dager.

Steinshølet bærer sitt navn med rette - det er mye stein. Med påfyll av sand ble forholdene for de besøkende mye bedre.

Les også: Syden-stemning i Åsmarka: – Varmere i vannet enn på land

Det er Åsmarka idrettslag som har tatt ansvar for å holde stranda i orden. De har hatt to dugnader i vår og sommer, og til sammen har rundt 60 personer stilt opp.

Bord, benker og grill

– Det var behov for å rydde stien, gressbakken og pynte opp litt. Tidligere i sommer brukte vi ryddesag, fikk bort småbusker og høyt gress, vi raket, plukket stein og ryddet.Det ble også satt opp to bord med benker og en grill. Kommunen har sponset oss med penger til dette. Denne uka var det runde to av dugnaden. Da kom ny sand på plass, som Ringsaker Almenning har sponset oss med. Vi hadde to traktorer som kjørte sand på på stranda, så tok en gjeng av oss sanda utover.

Det ble kjørt på om lag 15 kubikk med sand.

– Resultatet ble veldig bra, og vi i idrettslaget håper at alle som bruker stranda får mange fine sommerdager ved Næra, sier Siv Stafsnes-Gregersen.

Badegjester fra flere steder

Steinshølet er en populær badeplass.

– Vi har truffet folk fra Lillehammer, Brumunddal, Næroset og Moelv i Steinshullet i løpet av dugnadene og alle har satt pris på arbeidet som har blitt gjort. Noen har også vært med på å hjelpe til.

Stafsnes-Gregersen synes dugnadene er et godt eksempel på godt samarbeid og bra dugnadsånd i bygda.

– Mange frivillige har stilt opp på kort varsel, i tillegg til at både kommunen og allmenningen kaste seg rundt selv om også de fikk kort varsel. Det er en anerkjennelse av den sterke frivillighetskulturen vi har i bygda, når de klarer å finne midler på kort varsel.

Artikkeltags