Båtforeningen fikk ikke medhold

Vinterlagring: Dette blir siste vinteren hvor det er tillatt med vinterlagring av større båter ved båthavna i Brumunddal.

Vinterlagring: Dette blir siste vinteren hvor det er tillatt med vinterlagring av større båter ved båthavna i Brumunddal.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Brumunddal Båtforening vant ikke fram med sin klage til Fylkesmannen. Dermed er det klart at dette blir den siste vinteren hvor større båter kan lagres ved båthavna.

Det var etter at kommunestyret vedtok reguleringsplanen for strandsagområdet at det ikke lenger ble adgang til vinterlagring av større båter.

Det har vært arbeidet med å finne alternative lagringsplasser, men så langt har man ikke funnet fram til et fullgodt alternativ.

Båtforeningen klaget punktet med forbud mot vinterlagring in for Fylkesmannen. Samtidig fremmet de ønsket om etablering av et propell/bobleanlegg som ville kunne bidra til at færre båter vil ha behov for vinterlagring.

Subsidiært ba Båtforeningen om at det ble gitt dispensasjon fra forbudet mot vinterlagring inntil et alternativt område for lagring var funnet og etablert.

Klagen fra Båtforeningen ble avvist av planutvalget, og dermed ble den sendt over til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

I første omgang ble klagen feilarkivert hos Fylkesmannen, slik at den ble liggende ubehandlet inntil Ringsaker Blad etterlyste den. Men da saken først ble gjenfunnet, har saksbehandlingen gått kjapt, uten at det kom båtforeningen til gode.

– Fylkesmannen har forståelse for anførslene om at reguleringsplanen kan medføre uønskede konsekvenser for båtforeningens medlemmer, heter det i vedtaket.

Men dette var ikke nok til å gi klagen medhold.

Artikkeltags