300 ville se ny elektrisk Mustang på Hamar

Da Ford ville vise fram sin nye elektriske Mustang på Hamar møtte 300 interessenter opp.

DEL

(Hamar Dagblad): Bla i motivene over for å se flere bilder fra bilvisningen.

– Jeg har lagt inn en forhåndsbestilling. Det virker å være mye bil for pengene, selv om den koster det den koster, sier Øyvind Åge Berg fra Hamar.

Lang rekkevidde

Han er blant 15.000 nordmenn som har vist interesse for Fords nye elektriske bil, Mustang Mach-E.

Dermed kan han kanskje få bilen i løpet av høsten.

– Hva er det som er fascinerende med denne bilen, vil du si?

– Jeg har vokst opp med Ford. Det har vært Ford i familien helt siden jeg var liten. Også har jeg en hytte, og da er det greit med firehjulstrekk og tilhengerfeste, sier Berg.

Bilforretningen var bygget om til en catwalk, men her var det verken klær eller modeller i søkelyset. Under en presenning sto det mange hadde reist fra hele Innlandet for å se: El-Mustang'en.

Administrerende direktør i Ford Norge, Per Gunnar Berg, var til stede da bilen ble avduket:

– Ford satser tungt på elektrifisering, og tidspunktet er helt ideelt. Først nå begynner teknologien å bli moden, uten for store kompromisser for oss brukere. Og Norge er verdensmestere i elektrifisering av bilparken, sier Berg, og legger til:

– For første gang på 55 år utvides Mustang-familien, og det betyr å forvandle verdens mest solgte sportsbil, med den klassiske hesten i grillen, til en praktisk, høyteknologisk SUV, med rekordrekkevidde.

Bilen leveres i 2- eller 4-hjulstrekk, normal (450 kilometer) eller lang rekkevidde (600 kilometer).

– Stor interesse

– Vi har merket en enorm interesse lokalt. Her på Hamar har vi drøyt 50 forhåndsbestillinger. En del biler er også bestilt i Elverum. Og det tikker fortsatt inn flere bestillinger., sier markedsansvarlig for Ford hos Sulland Gruppen, Sigurd Overskott.

– Hva er grunnen til etterspørselen, tror du?

– Dette er en elbil som passer norske kunder perfekt, med lang rekkevidde, mulighet for hengerfeste og det en fullverdig SUV som lett kan frakte fem voksne personer. pluss bagasje.

Først la Sulland ut 210 plasser til å se den nye bilen. Men interessen var så stor at man måtte kjøre tre show for totalt 300 interessenter:

– Det er jo en bragd i Ford og Sulland Gruppens historie.

– Ford trengte denne lanseringen.

Artikkeltags