Thor Gotaas fikk hederspris

– Thor Gotaas er en folklorist, forfatter og foredragsholder som gjennom sin fremragende formidlingsevne, enorme kunnskap og flotte omtale av Birken i sine foredrag setter Birken på kartet på en helt unik måte.

– Thor Gotaas er en folklorist, forfatter og foredragsholder som gjennom sin fremragende formidlingsevne, enorme kunnskap og flotte omtale av Birken i sine foredrag setter Birken på kartet på en helt unik måte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med Birkebeinerrennets 80-års jubileum, ble Thor Gotaas tildelt Birkens hederspris.

DEL

Det skriver birkebeiner.no.

Prisen har blitt utdelt hvert år siden 2008.

Ved tildeling av prisen skal det legges vekt på at vedkommende gjennom lengre virke har opptrådt forbilledlig og bidratt til Birkebeinerarrangementenes anseelse og utvikling, eller på annen måte er knyttet til et eller flere av arrangementene gjennom uegennyttig innsats, medmenneskelighet og gjennom sitt eksempel er/har vært en stimulans for et eller flere av Birkebeinerarrangementene.

Prisen skal primært tildeles for frivillig innsats og engasjement, men kan også tildeles en deltaker i et eller flere av arrangementene.

Setter Birken på kartet

– Thor Gotaas er en folklorist, forfatter og foredragsholder som gjennom sin fremragende formidlingsevne, enorme kunnskap og flotte omtale av Birken i sine foredrag setter Birken på kartet på en helt unik måte. Prisvinneren er født inn i en Birkenfamilie og har fra tidlig barnsbein følt «Birkensjuka» i dagene før arrangementet. Han har et stort hjerte for Birken. Med sin enorme kunnskap om Birken og gjennom sin entusiasme har han bidratt til å gjøre merkevaren Birken til en referanse i det norske språk og for det norske folk. Prisvinneren har deltatt i 23 Birkebeinerrenn, 6 Birkebeinerritt og 7 Birkebeinerløp. Han har utgitt 31 bøker, blant annet "Birken - Historien om det seige slitet" i 2015.

Artikkeltags