Derfor selger Berteig sitt Soria Moria

Foto:  Inviso

Foto: Inviso

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har fire eiendommer, og det blir rett og slett for mye, sier Asle Berteig.

DEL

I tillegg til husmannsplassen Knipknap i Yksetvegen 140 i Furnes, har Asle Berteig og kona Britt Elin fritidseiendommer på Jessnes, i Luster og Romedal.

– Vi er for lite hjemme på denne fantastiske plassen, derfor har vi konkludert med at vi er på veg inn i en lettstelt leilighet i stedet, sier Berteig.

– Ikke helt komfortabel

Han forteller at det har vært en lang prosess.

– Jeg flyttet hit fra Asker utenfor Oslo som 19-åring. Min drøm var Husmannsplassen med den røde husmannstua og den skakke grå låven. Jeg har realisert min drøm og nå kan andre få muligheten til å realisere sin. Vi har gjennom årene bygget opp husmannsplassen til det den er i dag. Dette er guttedrømmen min, med tårn som rager mot himmelen, rene Soria Moria, og derfor er ikke jeg helt komfortabel med å selge. Samtidig er jeg i ferd med å bli overtalt til å se vi skal få det fint med en leilighet som «base» for et aktivt liv på tur på hyttene eller i fjellet. Knipknap er Hedmarkens flotteste utsiktseiendom og bør brukes mer enn hva vi har hatt mulighet til, sier Berteig.

11 soverom og eget tårn

Eiendommen er både særegen og innholdsrik, med en flott utsikt. I tillegg til boligen, danner anneks med kontor, grovkjøkken, leilighet og fire biloppstillingsplasser samt en tømmerkoie en naturlig tunbebyggelse på tomten. Tunet har totalt 11 soverom, fem stuer, tre bad, fem ildsteder, vannbåren varme og stavlaftet tårn.

– Her er det mange muligheter. Vil man for eksempel drive med hest eller hund er det nok av plass, og flotte turområder sommer og vinter. Vi har levd ut småbrukerdrømmen med sau og lånte beiter. Andre kan også realisere sin drøm her uten å ha den store gården som krever maskiner og mye arbeid. Her kan det lages stallplasser eller hønehus alt etter hva hjertet begjærer.

Blir «hytte»?

Eiendomsmegler Trude Stina Hval Ekeberg i Eiendomsmegler 1 mener de mange bruksmulighetene gjør eiendommen attraktiv i markedet.

– Dette er et tun med en helt unik stemning. Du trer inn på eiendommen og får assosiasjoner til eventyr, Ivo Caprino og Soria Moria slott! Her kan man også ha kafé eller drive med ulike events om man vil.

Hun tror eiendommen kan være attraktiv for folk i Osloområdet, som kanskje ønsker seg en fritidsbolig.

Hval Ekeberg solgte nylig en bolig på Jessnes for 10,5 millioner, 3,5 millioner over takst, som ble kjøpt usett for å brukes som hytte/deltidsbolig.

– Flere har meldt interesse allerede, sier megleren.

Artikkeltags