Bygger om bassenget til klasserom

Bygges om: Politikerne i formannskapet er klart imot å bygge opp basseng i det gamle bassengrommet på Brøttum.Foto: arkiv

Bygges om: Politikerne i formannskapet er klart imot å bygge opp basseng i det gamle bassengrommet på Brøttum.Foto: arkiv

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Politikerne mener at de ikke sier nei til basseng på Brøttum en gang i framtiden sjøl om de ønsker å bygge om det gamle til aktivitetsrom nå.

DEL

Det skal helt sikkert være to basseng i Ringsaker. Ett i Moelv og ett i Brumunddal. Om framtiden vil kreve ett basseng til i Ringsaker så vil det kunne bygges som et basseng som nummer to i Moelv, eventuelt at det bygges et nytt basseng på Brøttum.

Avgjør basseng nå

Kåre Korsveien (Ap) mente uansett at det er nå toget går for basseng på Brøttum.

– Jeg tror ikke det vil bli aktuelt å bygge svømmebasseng på Brøttum til helt andre prisen en gang i framtiden.

Det ble for så vidt forsterket i møtet ved at et nytt basseng i Moelv vil inneholde blant annet andre rammer for nytt basseng på Brøttum. Blant annet med oppvarming til bruk for blant annet aktuelle målgrupper for det. t for oppvarming enn nytt basseng på Brøttum.

Dekker undervisning

Ordfører Anita Ihle Steen ønsker ikke å bygge nytt i det gamle bassenget på Brøttum til en prislapp på 41 millioner kroner nå.

– Utgangspunktet er at vi skal gi god nok svømmeundervisning til elevene våre. Det kan vi gi med de to bassengene vi får med basseng i Moelv og i Brumunddal. Uansett er det mange elever som må ha transport til svømming. Det er ikke verre for elever fra Brøttum at de skal kjøre til basseng enn elever fra andre skoler i kommunen. Jeg håper og tror også at undervisningen blir bedre i godt tilrettelagte basseng.

Bygger nye klasserom

Politikerne slo fast at om det skulle brukes 41 millioner til et eventuelt nytt basseng på Brøttum så vil det måtte tas fra andre skoleprosjekter. 

Dermed vedtok politikerne i formannskapet med stemmene åtte mot tre at det bygges aktivitetsrom i det gamle bassengrommet til en prislapp på snaut 11 millioner kroner.

Å rive bassenget er ikke noe alternativ. Det vil koste mer.

Politikerne i formannskapet fulgte dermed oppvekstkomiteens innstilling. Saken behandles endelig i kommunestyret.

Artikkeltags