- Første kunden var her klokka 06

– Vi hadde kø utenfor døra da vi åpnet klokka sju i dag tidlig. Det er jo bra at folk dukker opp. Det var telefoner, PCer, TVer og etter hvert hvitevarer folk var på jakt etter, sier daglig leder Ole Marius Randgaard

– Vi hadde kø utenfor døra da vi åpnet klokka sju i dag tidlig. Det er jo bra at folk dukker opp. Det var telefoner, PCer, TVer og etter hvert hvitevarer folk var på jakt etter, sier daglig leder Ole Marius Randgaard

Artikkelen er over 3 år gammel

Dagen i dag er en travel dag for butikkene, både med tanke på bytte av julegaver og ikke minst romjulssalg.

DEL

Hos Expert i Brumunddal var førstemann på plass en time før butikken åpnet, ofr å sikre seg en billig iPhone.

– Vi hadde kø utenfor døra da vi åpnet klokka sju i dag tidlig. Det er jo bra at folk dukker opp. Det var telefoner, PCer, TVer og etter hvert hvitevarer folk var på jakt etter, sier daglig leder Ole Marius Randgaard.

Han mener romjulssalget fortsatt står sterkt, sjøl om Black Friday til en viss grad har tatt over når det gjelder den yngre kjøpergruppen.

Feil størrelse viktigste byttegrunn

Også hos Kjell sykkel og sport på Parkgården kjøpesenter i Brumunddal var det hektisk 3. juledag.

– Vi har hatt mange innom for å bytte julegaver helt siden vi åpnet. Folk er stort sett fornøyde med julegavene sine. Den viktigste grunnen til at de bytter er feil størrelse eller at de har fått dobbelt opp av noe, sier daglig leder Heidi Starheim Løvaas.

Det som har blitt byttet mest er superundertøy og piggsko.

– Det var populære julegaver i år.

Anne Mette Rønning var blant dem som var innom for å bytte på tirsdag.

– Jeg har fått noen nye piggsko jeg er veldig fornøyd med, men størrelsen ble feil, sier hun.

Bytteregler

Kjell sykkel og sport har prøvd å sende byttelapp med de fleste som kjøpte julegaver hos dem, men dersom man har rotet bort denne og mangler kvittering er de behjelpelige med bytting likevel.

– Så lenge det er en vare vi har, lar det seg som regel ordne uten problemer.

Expert har utvidet bytteretten ut januar, for de som måtte ha behov for å bytte gaver fra dem.

– Det er enklere for kunden og en fordel for oss, siden vi da ikke får alle samtidig.

Når du handler i vanlig butikk, er du prisgitt butikkens bytteregler. Du har kun angrerett når du handler utenfor fast utsalgssted, slik som internett og dørsalg.

De fleste butikker lar deg imidlertid få bytte det du har kjøpt, så sant det er ubrukt og uskadet. Dette er ingen lovbestemt rett, men er så vanlig at du kan regne med å få bytte i følge Forbrukerrådet. Ta vare på kvitteringen eller byttelappen, og hold fristen som står på den. Det er opp til butikken å sette betingelsene. Det kan være at du ikke kan bytte i forbindelse med salg. Hygieniske artikler er som regel unntatt.

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet.

Mer informasjon om bytte og angrerett på Forbrukkerrådets nettsider.

Artikkeltags