Oliver (6) fra Brumunddal spiller «Karsten»

Rundt tusen søknader kom inn og flere hundre barn inne til casting. Valget falt til slutt på fem år gamle Alba Ørbeck-Nilssen og seks år gamle Oliver Dahl fra Brumunddal. Foto: Cinenord kidstory.

Rundt tusen søknader kom inn og flere hundre barn inne til casting. Valget falt til slutt på fem år gamle Alba Ørbeck-Nilssen og seks år gamle Oliver Dahl fra Brumunddal. Foto: Cinenord kidstory.

Artikkelen er over 4 år gammel

I går dro Oliver Dahl til Budapest i Ungarn for å spille inn filmen «Karsten og Petra ut på tur» og 20 episoder til NRK Super.Karsten og Petra har omsatt for minst 200 millioner kroner.

DEL

De fleste med små barn er godt kjent med Karsten og Petra, som har blitt svært populære. I 2014 hadde duoen omsatt for minst 200 millioner kroner. Enda flere har sett spillefilmene, TV-serien og lest bøkene nå.

Tusen søknader

Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen har spilt Karsten og Petra i de populære barnefilmene, men nå har de vokst seg ut av rollene. Nå skal to nye skuespillere spille de to bestevennene.

Rundt tusen søknader kom inn og flere hundre barn inne til casting. Valget falt til slutt på fem år gamle Alba Ørbeck-Nilssen og seks år gamle Oliver Dahl fra Brumunddal.

Borte i fem uker

– Jeg lurer på hvordan filmen ser ut, og hvordan jeg blir å se på kino og sånn. Jeg tror jeg ble valgt ut fordi jeg var flink, sier Oliver til NRK.

De unge skuespillerne skal spille inn filmen og tv-serien i flere perioder. I første omgang blir de borte i fem uker.

Foreløpig tittel på den nye filmen er «Karsten og Petra Ut på tur». Filmen skal regisseres av Arne Lindtner Næss, som også har regissert de andre filmene om Karsten og Petra.

Kjemi og entusiasme

Produsent Dyveke Graver beskriver Petra som den litt tøffe og Karsten som litt mer tilbakeholden og forsiktig. Når det kom til å finne barn som passet i rollene handlet det likevel mest om god kjemi og entusiasme.

– Det viktigste for Oliver og Alba er at de skal være trygge i den rollen de skal gjøre, uansett karaktertrekk. De skal kunne leke seg med oppgavene de får av regissøren, men entusiasmen og kjemien mellom de to var viktigst. De er troverdige bestevenner, sier hun til NRK.

– Vi øvde med dem og andre barn, men det var Oliver og Alba som hadde det lille ekstra for å komme gjennom på skjermen. I tillegg syns de det var veldig gøy og fikk til det vi ønsket, sier Graver.

Enorm suksess

Historien om Karsten og Petra har blitt en av de største norske barneboksuksessene noensinne. Det samme gjelder filmene og tv-serien.

I 2013 hadde den første filmen, «Karsten og Petra blir bestevenner» premiere. «Karsten og Petra på vinterferie» og «Karsten og Petras vidunderlige jul» hadde kom i 2014, og «Karsten og Petra på Safari», kom i fjor.

Artikkeltags