– Tøft å skilles fra kollegene

Siri Sølvsberg, tillitsvalgt Siv Dybvig Sjørengen og fabrikksjef Jens Erik Dobloug i lokalene som nå er i ferd med å tømmes. Produksjonen av syltetøy og kompotter skal flyttes til Elverum.

Siri Sølvsberg, tillitsvalgt Siv Dybvig Sjørengen og fabrikksjef Jens Erik Dobloug i lokalene som nå er i ferd med å tømmes. Produksjonen av syltetøy og kompotter skal flyttes til Elverum. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag har Siri Sølvsberg og de andre på Nora Brumunddal sin siste arbeidsdag. Etter 77 års drift legges hjørnesteinsbedriften ned. Sølvsberg har jobbet der i 36 av disse, og synes det blir tøft å skilles fra kollegene.

DEL

– Det blir vemodig, uten tvil. Jeg synes det er veldig trist at dette skjer, og det blir tøft å skilles fra kolleger man har jobbet sammen med i mange år, sier Sølvsberg.

Hun startet som sommervikar på kontoret, før hun begynte i fabrikken i 1990.

– Slik er det for mange her. Dette er den eneste jobben de har hatt.

Flytter til Elverum

Sølvsberg er en av 14 ansatte som har fått ny jobb i Elverum. Produksjonen i Brumunddal flyttes dit, og alle de ansatte fikk tilbud om ny jobb.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noe valg. Jeg begynner å bli litt oppi årene, og det er dette jeg kan. Reisevegen blir lang, men jeg er glad jeg har en jobb å gå til.

Det er 1,5 år siden de ansatte fikk beskjed om at Orkla Foods Norge ønsket å satse på fabrikken i Elverum, og legge ned i Brumunddal. De ville styrke satsingen på innovasjon og vekst i kategoriene salater og syltetøy.

– En større fabrikk på Elverum gir oss bredere kompetanse, og en større arbeidsstyrke som gjør oss mer robuste i forhold til innovasjon og forsvarlig drift, sa Paul Jordahl.

Les også: Nora forsvinner fra Brumunddal

I tillegg til å flytte produksjonen fra Brumunddal har Orkla Foods Norge også varslet at selskapet ønsker å flytte produksjonen av påleggssalater fra Denja Larvik til Elverum. Den totale kostnadsreduksjonen vil være 15-20 millioner kroner årlig.

Flere uten jobb

Bedriften har totalt hatt 35 ansatte.

– En del har fått seg nye jobber, men vi har også folk som står uten jobb. Dette er dyktige folk med god kompetanse som jeg håper finner seg en ny arbeidsplass i løpet av kort tid. De ansatte har fått tilbud om hjelp til å søke nye jobber. Vi har hatt en god dialog med ansatte og tillitsvalgte, sier fabrikksjef Jens Erik Dobloug.

Sjøl blir han med til Elverum.

– Det har vært en veldig krevende tid. Nora Brumunddal har vært en viktig del av livet til mange. Det er en hjørnesteinsbedrift som forsvinner, og det er trist. heldigvis har de ansatte vært veldig glinke til å støtte hverandre. Vi har blitt en stor familie, sier tillitsvalgt Siv Dybvig Sjørengen.

Dobloug skryter av de ansatte, som har stått på til siste slutt.

– I to måneder har vi jobbet doble skift for å bygge opp et lager til flytteperioden. Siste produksjonsdag skulle være onsdag, men det siste glasset ble laget i går. Nå gjenstår vasking og rydding før de ansatte tar farvel med hverandre og fabrikken torsdag. Det blir en spesiell dag, sier Dobloug.

Rimo eiendom har kjøpt lokalene, og overtok allerede 1. februar. I august skal lokalene være ryddet.

Les også: Kjøper Nora-bygg

Artikkeltags