Siste helgen i september blir det verdenspremiere med et nytt ensemble, Operakollektivet. Det skjer i Hamar Teater, ved tre sangstudenter som studerer ved det anerkjente musikkuniversitetet Mozarteum i Salzburg, og som i tillegg bor i kollektiv sammen.

Smakebit

En av dem er brumunddøl Gunnar Andor Nieland. I en alder av 26 har han allerede gjort godt over 20 forskjellige roller i forskjellige operaer. Han bor nå i Salzburg sammen med Nutthaporn Thammathi og Sassaya Chavalit. Nå tar Nieland med seg sine kollektivsamboere hjem til Hedmarken for å gi en smakebit av hva de gjør i Salzburg. De vil gi et rikt program med velkjente svisker og mindre kjente stykker fra både opera og romanse-repertoaret.

– Unik konsert

– For meg er det utrolig viktig å beholde denne kontakten med «hjemme». Dette blir en unik konsert både for meg, publikum og mine to samboere. Vi skal innom komponister som Wagner, Puccini, Mascagni, Mozart, Donizetti og Bizet for å nevne noen. Vi håper at det blir godt oppmøte og at publikum vil nyte denne musikalske buffeen med oss.