Gå til sidens hovedinnhold

963 kjæledyr savnet i Norge

Artikkelen er over 4 år gammel

Nesten tusen norske familier går julen i møte uten deres kjæledyr som er savnet. For mange oppleves det som om et familiemedlem er borte.

– Det er en fortvilt situasjon når familiens kjæreste venn plutselig ikke er å finne i huset eller i nabolaget, sier Renathe Lund som er daglig leder i portalen dyrebar.no.

20.000 saker

Portalen gir dyreeiere muligheten til å publisere gratis annonser for bortkomne dyr og å søke i egne geografiske områder etter sine kjæledyr i hele Norge.

– Vi ønsker at det skal være lett å finne familien kjæledyr raskt tilbake, sier Lund.

Per 15. desember er 963 kjæledyr meldt savnet i Norge. Hittil i år er 387 dyr kommet til rette hos sine eiere i Norge i år ifølge tall fra dyrebar.no. Siden oppstarten i 2007 er knappe 20.000 saker med bortkomne dyr oppklart. 

To milliarder kroner

Totalt er det over 1,5 millioner kjæledyr i Norge, hvorav 560.000 hunder ifølge Norsk Kennel Klubb. Anslag sier at nordmenn bruker to milliarder kroner årlig på dyrene. 

– Dette er en industri hvor mesteparten av pengene går til utstyr, veterinærbesøk, forsikringer, kurs og treningsopplegg, sier Lund og legger til at kjæledyrene har blitt likeverdige familiemedlemmer som kan koste eieren mange penger.

– Et av hovedproblemene er at det forsvinner dyr daglig fra sine eiere og igjen sitter en hjerteknust familie, og opplever kjæledyreiernes verste mareritt, sier Lund.