Fjernet den gamle brua i Åkerkrysset på under tre dager

Ferdig i 2020: Slik blir Åkerkrysset når det står ferdig i våren 2020.

Ferdig i 2020: Slik blir Åkerkrysset når det står ferdig i våren 2020. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Døgnkontinuerlige arbeider, god planlegging og sikker gjennomføring har gjort det mulig å rive den gamle brua over E6 i Åkerkrysset på to og et halvt døgn, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Arbeidene var planlagt ferdigstilt fredag kveld, men allerede torsdag kveld er det altså slutt på samtrafikken mellom riksveg 25 og E6 i Åkerkrysset ved Hamar.

Samtrafikken mellom E6 og rikveg 25 og arbeidene med å rive brua startet tirsdag morgen.

- Vi varslet i utgangspunktet fire dager med samtrafikk. Når totalentreprenøren Hæhre nå melder at de er ferdige med å rive brua allerede torsdag kveld, sparer vi over et døgn med ulemper for alle trafikantene. Fremdriften er et resultat av god planlegging og sikker gjennomføring, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Innlandet.

Den gamle brua måtte rives for å gjøre plass til byggingen av nye E6 og ny riksveg 25 mellom Ridabu og Disen.

- Med døgnkontinuerlig drift og godt samarbeid med Statens Vegvesen og Hamar kommune har totalentreprenøren Hæhre fått utført svært mye på få dager, sier Moshagen.

Utbyggingen av Åkerkrysset er svært omfattende. Det tar over to år å bygge det nye krysset og det har vært og kommer flere endringer i kjøremønsteret både på E6 og riksveg 25 i byggeperioden fremover.

Åkerkrysset skal stå helt ferdig på vårparten i 2020.

Artikkeltags