Gå til sidens hovedinnhold

RB-journalist i Tyrkia: - Merker lite til urolighetene her

Artikkelen er over 5 år gammel

RB-journalist Frank Morgan Bakken er på ferie sammen med samboeren Marthe Guldbrandsen i Tyrkia. Han forteller at de ikke merker så mye til urolighetene i forbindelse med statskuppet.

Fredag kveld begynte skytingen i Tyrkia. Kampfly og helikoptre fløy over Ankara og Istanbul og avfyrte skudd mot byen. Nesten 200 personer skal ha blitt drept etter at det Tyrkiske militæret har prøvd å gjennomføre et statskupp i landet.

Norske myndigheter fraråder folk å reise til Tyrkia med mindre det er strengt nødvendig. RB-jorunalist Frank Morgan Bakken befinner seg på ferie i landet, og rapporterer følgende fra byen Oba i Alanyadistriktet.

- Urolighetene som preger norske medier merkes ikke direkte her. Vi er milevis unna både Istanbul og Ankara, forteller Bakken.

Ikke bekymret for hjemreisen

Han er på ferie sammen med samboeren og de ankom Tyrkia på tirsdag. De er ikke bekymret for hjemreisen, selv om mange flyavganger er kansellert.

- Hjemreisen er ikke før om en drøy uke og vi har foreløpig liten grunn til å tro at det skal bli problematisk, forteller RB-journalisten.

Dette er fjerde året han er i Oba og aldri før har det vært mindre folk.

- Turismen til Tyrkia fra Norge er 70 % lavere enn i fjor pga terrorfaren som IS utgjør og det merkes godt. Når det i tillegg ikke er påfyll med turister blir det god plass på strendene og hotellene her. Dette er fjerde gang vi er i Tyrkia og det har aldri vært så lite folk her.