Sier ja til flere flyktninger

På flukt: Lokalpolitikerne sier ja til å ta imot økt antall flyktninger. Her en familie på flukt på asylmottaket i Moelv for noen år siden.

På flukt: Lokalpolitikerne sier ja til å ta imot økt antall flyktninger. Her en familie på flukt på asylmottaket i Moelv for noen år siden.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Politikerne i formannskapet i Ringsaker sier kommunen er beredt til å ta imot flere flyktninger fra Syria.

DEL

Odd Herman Roel-Børke (H) utfordret Ap med sitt landsmøtevedtak om 10.000 flyktninger i møtet. Sjøl foreslo han at kommunene skal ta imot 105 flyktninger i år og neste år.

Han mener kommunen må få på plass det mottaket som skal til for å hjelpe flyktninger sjøl om rammene for det ikke er til stede nå.

– Det må vi ordne. Det er en ekstraordinær situasjon. Selvsagt klarer vi å gi flyktninger som i dag ikke har noe et godt nok tilbud her.

Det var Morten Andersen (V) enige i.

– Vi må i hvert fall signalisere at vi i Ringsaker vil være med å bidra i den dugnaden som må til for å hjelpe.

Ordfører Anita Ihle Steen er usikker på om å si ja til å ta imot et bestemt antall flyktninger er det rette.

– Jeg var av dem som stemte på landsmøtet for at Norge skulle ta større ansvar og det står jeg for. Men det er ikke enkelt å tallfeste det.

Til slutt ble man enige om et felles svar til barne- likestillings og inkluderingsdepartementet.

Ringsaker kommune er positiv til å delta i den nasjonale dugnaden for Syria som alle andre kommuner. Det forutsettes at kommunene får bidrag fra staten i dette arbeidet er essensen i svaret kommunen gir til departementet.

Artikkeltags