Stafett for livet ga 751.000 kroner til Kreftforeningen

REKORD: Det var deltakerrekord under årets stafett på Sveum.

REKORD: Det var deltakerrekord under årets stafett på Sveum. Foto:

Årets Stafett for livet i Ringsaker leverte et overskudd til Kreftforeningen på 750.976 kroner.

DEL

23. og 24. mai i år ble Kreftforeningens Stafett for livet arrangert for andre gang på Sveum. 1900 deltakere fordelt på 56 lag gikk til sammen 65073 runder og 26029 kilometer denne maihelgen. Det tilsvarer Norge på langs 11,08 ganger.

Overskudd

Overskuddet til Kreftforeningen ble 750 976 kroner. I tillegg kommer verdien av alle varene og tjenestene de fikk gjennom sponsorer.

– Dette er et enestående resultat, og ganske utrolig at det blir samlet inn så mye på en helg, sier ny stafettleder Haakon Wiig.

Han ser også med glede tilbake på den fine stafettstarten der 93 fightere, folk som har kreft eller som har hatt kreft, gikk den første runden samlet.

– Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger fra fighterne som var med. De skal få kjenne at lokalsamfunnet støtter dem. Det kan være ensomt å oppleve kreft, men i stafetten får vi mulighet til å oppleve fellesskapet i stedet, sier han.

Ny stafett i 2020

Wiig og resten av de frivillige i Kreftforeningens Stafett for livet ser tilbake på en fantastisk helg i på Sveum. Nå klargjør de seg for stafett i 2020.

– Vi har plass til flere, og vil ha informasjonsmøter både i Moelv og Brumunddal i år for å få med flere folk på laget, forklarer Wiig.

Distriktssjef Berit Jevnaker forteller at stafetten er det fineste hun har vært med på siden hun ble ansatt for ni år siden.

– Vi er utrolig takknemlige og rørt over engasjementet for Stafett for livet i Ringsaker. Vi ser at stafetten betyr mye for mange, og vi gleder oss til å utvikle «3.0-versjonen» av stafetten videre sammen med våre fantastiske frivillige, sier distriktssjef Berit Jevnaker.

Stafett for livet Ringsaker 2020 arrangeres 6. og 7 juni 2020 på Sveum.

Artikkeltags