Eli (45) flytter hjem etter 23 år og tilbyr noe som vi ikke har hatt i Ringsaker på over ti år

Tannlege: Eli Brinck (til venstre) flytter hjem med et etterlengtet tilbud. Her er hun sammen med kollegene Ida Sveum og Ståle Bakken.

Tannlege: Eli Brinck (til venstre) flytter hjem med et etterlengtet tilbud. Her er hun sammen med kollegene Ida Sveum og Ståle Bakken. Foto:

Eli Brinck (45) flytter tilbake til Nes for å starte som kyllingbonde, og skal gi ringsaksokninger et etterlengtet tanntilbud som kjeveortoped.

DEL

En kjeveortoped tar seg av alt som har med tannregulering å gjøre, og for å bli en kjeveortoped kreves det fem års tannlegeutdannelse før man tar tre års spesialutdannelse i Bergen.

Unikt tilbud

Hovedårsaken til at Eli flytter hjem etter fem år i Oslo og 18 år i Bergen, er at hun skal ta over og drive familiens kyllinggård på Nes. I tillegg skal hun være reguleringstannlege hos Odontia i Brumunddal.

For Eli blir det hektiske dager, men med god logistikk er hun sikker på at det skal gå.

– Jeg har lurt litt på det selv også, men jeg skal stelle kylling før jeg går om morgenen. Heldigvis har jeg også en bedre halvdel som skal være med, så jeg skal ikke gjøre alt sammen alene, sier nesningen med et stort smil.

Før Eli vendte snuten hjem fra storbyen har det ikke vært mulig å få tannregulering i Ringsaker siden 2008.

Nye fjes i Dala: Nystartede Odontia i Doktogården består av Jørn Bang Larsen, Eli Brinck, Ståle Bakken og Ida Sveum.

Nye fjes i Dala: Nystartede Odontia i Doktogården består av Jørn Bang Larsen, Eli Brinck, Ståle Bakken og Ida Sveum. Foto:

– Tidligere var Berit Jorde her, og hun tilbød det. Så flyttet hun til Tyskland. Vi blir den eneste klinikken i Ringsaker som tilbyr både tannregulering og vanlige tanntjenester. Unger og ungdom som trenger tannregulering er hjertelig velkommen hit, og det samme er voksne om de har behov for tannregulering. Vi vet at behovet er stort for på Hamar er det halvannet års ventetid, sier Brinck videre.

Ståle Bakken som er avdelingsleder hos nystartede Odontia i Doktogården, gleder seg stort over at de har fått Brinck på plass.

Det er mest at vi har tatt over det administrative og styringen for Jørn Bang Larsen som tidligere drev tannlegesenter i Doktorgården, slik at han kan konsentrere seg mer om å være tannlege. Kjeveortoped var noe vi tidligere drømte om, og så hørte vi om Eli, sier Ståle Bakken.

Mindre stress

Skulle du ha behov for en tannortoped kan du ta direkte kontakt om du er voksen, mens barn og unge får henvisninger, men fellesnevneren er at alle er hjertelig velkommen til Doktorgården.

For Eli er det å slippe stress, mas og kø den største forskjellen mellom Nes og Oslo.

– Når du har unger så blir det litt lenger å kjøre, men mye mindre kø. I dag tidlig brukte jeg en halvtime fra Slemdal og ned på Nathionteateret for å ta toget. Hadde jeg sykla så hadde det tatt ti minutter.

Artikkeltags