Dersom man ønsker et unikt hunde- eller kattehus kan han hjelpe.

– Jeg har noen standardmodeller, men kan også bygge etter kundens ønske. Vil man for eksempel at familiens firbeinte skal ha en enebolig i stil med eget hus, kan jeg lage det. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Kjørsvik.

Han er utdannet møbelsnekker, og har startet nettbutikken Perfekte Hjem fra sitt hjem i Spikdalsvegen i Brumunddal.

I tillegg til hunde- og kattehus selger han ID-skilt til dyr, avfallsskur, hytteskilt/treskilt og tilbyr gravering av alt fra dørskilt til navneskilt.

– Det hele startet som en hyggelig aktivitet med døtrene mine. Så ble det en hobby, og etter hvert hadde det jo vært artig om det også kunne bli noe å leve av, sier Kjørsvik.

Varme og belysning

For ham er god kvalitet viktig.

– Derfor er ikke dette noe jeg tjener store summer på. Materialkostnaden er høy, og det går med mye tid til hvert prosjekt. Likevel mener jeg å kunne tilby en konkurransedyktig pris.

Alle hus bygges i solid reisverk og isoleres i tak, vegger og gulv. Det brukes taksingel og beslag på tak, og impregnerte materialer i bunnen.

– Hundehusene blir etterbehandlet med impregneringsolje for å forhindre sopp, råte og sprekkdannelser i treverket og er da klargjort for maling om man ønsker det. Alle kattehus kan leveres ferdig malt i ønsket farge.

For et isolert kattehus med to etasjer er prisen 8.500 kroner. For hundehus med to rom, separate innganger og veranda koster det 11.500. Det er også mulig å kjøpe en standardvariant til 3.800 kroner.

– Dersom kunden ønsker det er det også mulig å legge inn både belysning og godkjent varmeelement.

Kjørsvik synes det er moro når kundene har egne ønsker.

– Jeg liker en utfordring. Det var blant annet en far som hadde prøvd å bygge et skikkelig hundehus sammen med sønnen sin. De ga opp, men ønsket å bestille et byggesett i moduler fra meg, slik at de kunne skape noe sammen, med litt hjelp. Det var artig.

Spent på interessen

I helga står Kjørsvik på stand for første gang. Det skjer i forbindelse med Nordiske jakt- og fiskedager i Elverum.

– Til nå har salget kun foregått via nett, så det blir spennende å se hvordan produktene mine blir mottatt av en bredere kundekrets. Jeg tror det er et marked for dette. Vi har selv både hunder og katter, og vet at mange har et behov for hunde- og kattehus, sier Kjørsvik.