Ringsaker kommune har sendt ut brev etter at noen har feilinformert om båndtvang i Ringsaker.

Samarbeidsutvalget for Ringsakerallmenningene, Pihl AS, Ringsaker jakt- og fiskeområde, lensmannen i Ringsaker og velforeningene i fjellet har mottatt dette, etter at det skal ha blitt gitt feil informasjon om båndtvang på plakater, muntlig, og på nettsider.

I Ringsaker er det utvidet båndtvang i områder der husdyr har rett til å beite og faktisk beiter fra 1. april til og med 31. oktober. Den ordinære båndtvangen, som gjelder i øvrige områder, opphører 20. august.

Innsanking av beitedyr skal normalt være avsluttet den andre helga i september. Når beitedyra er sanket inn kan hunder gå løs. Hundeeier plikter å selv sette seg inn i når beitesesongen er avsluttet, og må være oppmerksom på at det fortsatt kan være igjen dyr. Hundefører må i en slik situasjon, som alltid når hunden er løs, ha kontroll på hunden sin, jfr. hundelovens paragraf 4.

Det er båndtvang i lysløypene (skiløypene). I tillegg er det båndtvang i Trolløypa og Birkebeinerløypa fra 1. februar til 2. påskedag. På Endelausmyrane er det båndtvang hele året, og i Hemmeldalen naturreservat er det utvidet båndtvang fra 1. mars til 20. august.