Gir 4,9 millioner til flere fastleger

Bent Høie og regjeringen ønsker flere fastleger til kommunene.

Bent Høie og regjeringen ønsker flere fastleger til kommunene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen vil hjelpe kommunene til å rekruttere leger.

DEL

(Siste) Med de ekstra midlene har regjeringen tildelt til sammen 28,8 millioner kroner som rekrutteringstilskudd i 2018.

– Fastlegene er en svært viktig del av helsetjenesten i kommunene, og vi tar utfordringene i fastlegeordningen på alvor. Nå kan flere kommuner få hjelp til å rekruttere fastleger, sier helseminister Bent Høie.

I neste års budsjett foreslår regjeringen å øke rekrutteringstilskuddet til kommunene med 25 millioner kroner til totalt 39 millioner kroner. De 4,9 millionene er et strakstiltak og kommer i tillegg til dette. Midlene vil bli lyst ut på Helsedirektoratets nettsider.

Saken fortsetter under bildet.

Helseminister Bent Høie gir ekstra penger for å sikre rekruttering av fastleger i kommunene.

Helseminister Bent Høie gir ekstra penger for å sikre rekruttering av fastleger i kommunene. Foto:

Helse- og omsorgsdepartementet og Legeforeningen inngikk tidligere i høst en avtale om fastlegeordningen. Departementet og Legeforeningen er enige om at oppgavemengden for fastlegene er blitt for stor, og at det må flere fastleger inn i ordningen.

Fastlegeordningen er under evaluering. Et viktig mål er å finne ut hvordan fastlegeordningen kan bli bedre for pasientene og mindre belastende for fastlegene. Etter at fastlegeordningen er evaluert, vil det bli lagt frem en handlingsplan for allmennlegetjenesten i kommunene. (ANB)

Artikkeltags