Nå er kampen om jaktmarkene i gang

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Artikkelen er over 2 år gammel

Konkurransen om storviltjakta har startet, og søknadene renner inn på de mest attraktive feltene hos Statskog.

DEL

Statskog melder at over 60 forskjellige jaktlag har søkt på ett og samme jaktfelt. Eksempler på populære jaktfelt er Kvænangsbotn og Rostadalen i Troms, Junkerdal og Kvalfors i Nordland, Bogn søndre og Ørsundli i Trøndelag samt Finnemarka og Imslia i Sør-Norge.

Ifølge Statskog går interessen ned for enkelte områder. Det gjelder spesielt i områder med ulv og redusert elgbestand.

Statskog tilbyr også villreinjakt i Njardarheim og på Dovre, og her har antallet søkere eksplodert de siste årene. Villreinjakt frister stadig flere, og Statskog regner med at flere kommer til å søke hos dem i år. De trekker blant alle som søker, og alle har like store muligheter for tilgang på jaktfeltene.

Tilgang på jaktfelt avklares i midten av mai

Søknadsvinduet for storviltjakt er åpent i april på Inatur, og vinnerne trekkes ut maskinelt.

Hvem som får jakte på de ulike jaktfeltene på Statskogs grunn i Norge er avklart i midten av mai.

Inatur.no er i dag den største markedsplassen for nettbasert salg av jakt, fiske og hytteutleie i Norge med 1,6 millioner besøk per år.  

En halv million jegere i Norge

Nesten en halv million nordmenn er oppført i jegerregisteret. De siste fem årene har antallet kvinnelige jegere økt med 21 prosent.

I Akershus, Sør-Trøndelag og Hedmark finner vi flest jegere. I 2017 var det over 142.000 jegere som la ut på jakt, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det er en trend at den enkelte jeger bruker stadig mer ressurser på å utøve jakt. 

Norges Skogeierforbund har estimert at omsetningen knyttet til jakt i Norge kan økes til rundt 1,8 milliarder kroner i 2020. Det er en økning på over 60 prosent siden 2009.

Tall fra FACE (The European Federation of Associations for Hunting & Conservation) viser at jakt og fiske bidrar med 144 milliarder kroner til Europas økonomi.

Artikkeltags