Dette skjer i rettssalen den kommende uka og slik dekker vi Janne-saken

Podkast: De første episodene av kriminalpodkasten er allerede sluppet.

Podkast: De første episodene av kriminalpodkasten er allerede sluppet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom tre dager skal den drapstiltalte ektemannen forklare seg i retten, før 40 vitner skal forklare seg over til sammen tre uker.

DEL

Mandag 12. november starter rettssaken i Hedmarken tingrett. Det er satt av tre uker til saken, som skal gå i sal 9 i Hamar tinghus.

Første dag i retten starter med konstituering av retten, tiltaltes personalia og opplesning av tiltalebeslutning. Deretter holder aktor sitt innledningsforedrag. Etter lunsj kommer forsvarer Ida Andenæs og bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen med sine merknader, før den drapstiltalte starter på sin forklaring. Dette er estimert til å begynne 12.30-tiden.

Tiltalte fortsetter sin forklaring hele tirsdag og fram til lunsj onsdag.

Barna og brødrene

Etter lunsj starter avspillingen av de tilrettelagte avhørene av barna. På grunn av deres unge alder slipper de å møte til retten. Det første og andre avhøret av den ene sønnen spilles av onsdag. Tredje avhør spilles av torsdag morgen, før avhør av parets andre sønn vises.

Samme dag skal mannen som var siktet for uriktig forklaring i vitneboksen, og en person tilknyttet ham. Deretter er det to brødre av den tiltalte som skal avgi sin forklaring for retten. Fredag er det rettsfri dag.

Taxisjåføren i uke to

Uka etter er taxisjåføren som kjørte paret hjem fra romjulsfesten på Veldrom i vitneboksen. Det skal også familiemedlemmer av Janne og en rekke venner av paret.

Krimteknikere, rettsmedisiner, rettstoksikolog og Kripos skal og vitne den uka. Trafikkdataanalyse skal gjennomgås, og tekniske spor fra kjøretøy. En representant fra Telenor skal vitne om base/dekning. Representanter fra Ringsaker lensmannskontor forklarer seg også denne uka.

Mandag 26. november er satt av til de siste vitnene, deriblant bistandsadvokatens vitner. De siste dagene er satt av til reservedager og prosedyrer.

15 plasser

I rettssalen er det til sammen 39 plasser. Av disse er 24 plasser satt av til pressen, og 15 plasser er satt av til pårørende og publikum. Det blir også overført lyd og bilde til en annen rettssal i tinghuset. Denne er satt av til pressen.

Slik dekker RB saken

Ringsaker Blad og Østlendingen samarbeider om å dekke saken. Kriminalpodkasten «Janne-saken» er allerede lansert. Tre episoder slippes før rettssaken starter mandag.

Les også: Dette er «Janne-saken». En kriminalpodkast fra Østlendingen og Ringsaker Blad

Klokka 9.30 mandag blir det direktesending fra Hamar tinghus på våre nettsider. På nett kan man videre også følge med på liveoppdateringer fra rettssalen, nyheter og reportasjer underveis.

Flere journalister, fotograf og tegner er på plass for RB. Hver dag vil det også bli skrevet rettskommentar, i tillegg til at det legges ut daglig oppsummering i videoformat.

Viktig å dekke

RB-redaktør Gaute Freng er klar på at det er viktig at lokalavisa dekker saken tett.

– Det er naturlig. Oppmerksomheten om saken har vært, og er enorm. Vi skal selvsagt bidra til å informere om Janne-saken ut fra den interessen vi vet det er i Ringsaker nå, sier Freng.

Artikkeltags