Brøttum skolekorps spilte til sølv under NM

HURRA: Brøttum skolekorps utenfor Stavanger Konserthus etter andreplassen i NM for skolekorps brass.

HURRA: Brøttum skolekorps utenfor Stavanger Konserthus etter andreplassen i NM for skolekorps brass. Foto:

Brøttum skolekorps har deltatt i NM for skolekorps brass i Stavanger i helga. De kunne reise hjem med en andreplass og sølv i bagasjen.

DEL

Korpset deltok i 2. divisjon og endte opp med en poengsum på 93 poeng, kun to poeng bak vinneren Askøy skolebrass. I tillegg til sølvet vant også korpset 4000 kroner i premie.

Vill jubel

– Det ble vill jubel i går, og resultatet var langt over forventa. Man håper alltid på å gjøre det bra men det er spillinga på scena som gjelder. Det er det du kan kontrollere selv, sier dirigent Andres Halla.

Etter at andreplassen var et faktum ble det feiring på hele gjengen i Stavanger i går.

– Vi var ute og spiste på Egon før vi dro på bowling. Det ble en lang dag i går, og jeg tror de fleste synes det var godt å finne senga, forteller han.

Gjengen sitter nå på buss tilbake til Brøttum.

Andreplass for andre år på rad

I fjor vant også Brøttum skolekorps andreplass og sølv, men den gang i 3. divisjon.

– Vi har spilt mange sesonger i 3. divisjon med gode resultater. Da vi fikk gode resultater i fjor tenkte vi å ta en sjanse og gi oss selv en utfordring på en positiv måte. Vi hadde ikke forventet at det skulle gå så bra som det gjorde, men det er veldig positivt. Vi maksa egenprestasjonen vår i går, sier Halla.

Premiepengene på 4000 kroner kommer også godt med.

– Det koster mye penger å drive et korps. Man skal ha instrumenter, instruktører og noter, så alle monner drar, sier han.

Artikkeltags