Tidenes viktigste stafett på Sveum

ALLEREDE VARME I TRØYA: Dugnadsgjengen sprudlet av pågangsmot og smittende humør på tirsdagens kickoff. Ordfører Anita Ihle Steen støtter stafetten.

ALLEREDE VARME I TRØYA: Dugnadsgjengen sprudlet av pågangsmot og smittende humør på tirsdagens kickoff. Ordfører Anita Ihle Steen støtter stafetten.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld var dugnadsgjengen samlet for oppladning til «Stafett for livet» neste helg.

DEL

Kreftforeningens «Stafett for livet» starter på Sveum idrettspark lørdag 26. mai kl. 12, og målgang er 24 timer senere. Dugnadsgjengen som kommer til å tilbringe nærmere 48 timer sammen var tirsdag kveld samlet på Prøysenhuset å lade opp til det store krafttaket. Johnny Strand fortalte nærmere 90 tilhørere om sine erfaringer med kreft i familien. Historien gjorde sterkt inntrykk på alle som var til stede. Inkludert Heidi Brorsson som har 30 års fartstid i Kreftforeningen.

Hun kunne fortelle at stafetten symboliserer kampen en kreftpasient går igjennom, og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk. Pasienter og pårørende som lever med kreft tett på livet vet at sykdommen ikke tar pauser eller ferie. Derfor varer Stafett for livet i 24 timer.

– Vi var aldri i tvil om at vi skulle bidra da Ringsaker fikk en forespørsel fra Kreftforeningen. Kreftforeningen håndterer sine oppgaver så godt at den har hele befolkningen bak seg, sa ordfører Anita Ihle Steen.

Stafetten gjennomføres ved at venner, familier, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre danner lag. Målet er at hvert lag skal ha minst ett lagmedlem på banen i 24 timer.

– Vi kommer nok til å gå mer enn vi løper, kommenterte den lokale stafettgeneralen Gunnar Elvsveen.

Artikkeltags