16 personer narkosiktet etter storaksjon

Spaningsfoto av cannabiskjøper. Foto: Politiet.

Spaningsfoto av cannabiskjøper. Foto: Politiet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet gjennomførte torsdag en narkotikaaksjon på Hamar. Det resulterte blant annet i pågripelse av to personer for omsetning av narkotika, samt at 16 personer er siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

DEL

Det skriver politiet i en pressemelding. Stoff skal også ha blitt solgt til personer i Ringsaker.

Politiet mottar kontinuerlig bekymringsmeldinger fra samarbeidspartnere og publikum om narkotikaomsetning og salg knyttet til ungdom. Politiet besitter også selv kunnskap om dette.

– Forebygging og bekjempelse av narkotikakriminalitet er et hovedsatsningsområde. Ett av tiltakene politiet benytter er uroaksjoner rettet mot selgere og brukere. Våren nærmer seg, og erfaringer viser da at omsetning og bruk av narkotika tar seg opp, uttaler kommunikasjonsrådgiver Hanne Stine Kind.

Rettet mot unge

På bakgrunn av dette har forebyggende seksjon og narkotika/vinningsavsnittet ved Hamar politistasjon  iverksatt  en narkotikaaksjon.  Aksjonen var i sin helhet  rettet mot unge personer og personer som er aktuelle for salg av narkotika til ungdom.

– 16 personer siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Det er gjort beslag av narkotika på ni personer, Rivotril, Xanax, Marihuana og hasj.

To personer fortsatt i varetekt siktet for omsetning av narkotika til blant annet ungdomsmiljøet. Tre personer følges opp videre av ungdomsgruppa ved Hamar politistasjon.

Artikkeltags